Bur Dubai & Deira kohdetiedot

Aikaero:
  • 2 tuntia.
Kieli:

Arabia.

Valuutta:

Arabiemiraattien dirhami (AED).

Passi ja viisumi:

Passi tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 30 päivän matkoilla. Lue lisää passi- ja viisumimääräyksistä täältä.

Ruoka ja juoma:

Keskihinta illalliselle on noin 20 euroa per henkilö. Alkoholijuomia ei voi ostaa tavallisista akuposta, vaan ainoastaan hotellien ravintoloista ja baareista. Yksi pullo olutta (50 cl) ravintolassa maksaa noin 8 euroa ja pullo viiniä noin 50 euroa.

Lentokenttäkuljetus:

Dubain lentoasemalta hotellille kestää noin 30-60 minuuttia. Huomioithan, että lentokenttäkuljetusten kesto voi vaihdella liikenneolosuhteista riippuen ja odotusaika lentokentällä voi olla 15-45 minuuttia ennen kuin bussi lähtee kohti hotelleja. Apollon opas ei yleensä ole mukana lentokenttäkuljetuksessa.

Iltaelämä:

Dubaissa on paljon ostosmahdollisuuksia, sekä isoissa Dubai Mallin kaltaisissa ostoskeskuksissa että pienemmissä soukeissa. Suosittuja ostoksia ovat matot, kulta, mausteet, kengät, lastenvaatteet, aurinkolasit, urheiluvaatteet ja elektroniikka. Dubai on tulli- ja verovapaata aluetta. Dubaissa on paljon pubeja, diskoja, yökerhoja ja baareja.

Julkinen liikenne:

Joistakin hotelleista on maksuton kuljetus Dubain keskustaan ja rannalle. Taksit ovat halpoja, ja niitä on kaikkien ostoskeskusten ja hotellien lähellä.

Aktiviteetit:

Paljon vesiurheilumahdollisuuksia rannoilla. Myös useita korkeatasoisia golfkenttiä. Tenniskenttiä on usemmissa hotelleissa. Voit myös lähteä jeeppisafarille aavikolla, luistella sisäluisteluradalla tai hiihtää Ski Dubain sisähiihtokeskuksessa.

Hyvä tietää:

Kaikissa Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien hotelleissa tulee maksaa turistivero, joka maksetaan suoraan hotellilla sisäänkirjautumisen yhteydessä. Lisämaksu määräytyy huonetyypin ja öiden lukumäärän perusteella, ja on 10-20 AED hotellin luokituksesta riippuen. Tämä lisämaksu ei sisälly matkan hintaan.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä useimpiin hotelleihin tulee jättää noin 200 USD:n pantti, joka palautetaan uloskirjautumisen yhteydessä. Summa varataan luottokortilta.

Dubai laajentuu voimakkaasti ja rakennustyömaita on kaikkialla.

Huomioithan, että alkoholin myynti on kielletty tiettyinä päivinä vuodessa. Alkoholi on hyvin kallista ja saatavilla pääosin vain hotelleista. Mikäli hotelleissa ei myydä alkoholia, on tästä mainittu hotellin esittelysivulla. Tullivapaita tuotteita voi ostaa lentoasemalta saavuttaessa sekä kotiinlähdön yhteydessä. Maksimimäärä on 4 litraa per henkilö.

Tax free -tuotteita voi ostaa lentoasemalta sekä saapumisen että lähdön yhteydessä. Emiraattiin voi verovapaasti tuoda enintään 4 litraa alkoholia per henkilö.

Dubaissa ei saa ottaa aurinkoa yläosattomissa. Maan kulttuuri tulee huomioida kaikessa käyttäytymisessä. Olkapäät ja polvet tulee olla suojattuja, myös yleisillä uimarannoilla.

Alle 21-vuotiaat eivät saa kirjautua sisään hotelleihin Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa ilman vanhempien seuraa. Jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmalla, mukana on oltava syntymätodistus. Alle 21-vuotias, joka matkustaa muun aikuisen kuin oman vanhempansa kanssa, tarvitsee kopion vanhempansa passista sekä vakuutuksen vanhemmaltaan englanniksi. Ota yhteyttä edustustoon lisätietojen saamiseksi.

Internet toimii usein hitaasti koko maassa.