Abu Dhabi kohdetiedot

Aikaero:

+2 tuntia

Passi ja viisumi:

Lue lisää Passi ja viisumi Arabiemiraatit.

Ruoka ja juoma:

Paljon ravintoloita. Keskihinta yksinkertaiselle illalliselle on noin 12 euroa per henkilö. Alkoholipitoisia juomia ei voi ostaa tavallisista kaupoista, vaan niitä tarjoillaan vain hotellien ravintoloissa ja baareissa. Pullo olutta (50cl) maksaa ravintolassa noin 8 euroa ja viinipullo noin 50 euroa.

Lentokenttäkuljetus:

Dubain lentokentältä hotelleille kestää noin 1,5-2 tuntia liikenneteestä riippuen. Huomioithan, että Dubain lentokentällä on erittäin tiukat säännöt linja-autojen, minibussien ja autojen pysäköinnistä. Linja-autot eivät pääse terminaaliin ennen kuin kaikki vieraat ovat poistuneet matkatavara-alueelta. Tästä syystä odotusaika lentokentällä voi olla noin 30-60 minuuttia. Myös lentokentän liikenne voi vaikuttaa odotusaikaan.

Matka Abu Dhabin lentokentältä hotelleille kestää noin 30-60 minuuttia liikenteestä riippuen.

Uudenvuoden viikonloppuna (31.12.-1.1.) matka hotellille voi kestää jopa tunnin kauemmin erilaisten tapahtumien vuoksi. Kuljetuksissa ei ole yleensä mukana Apollon henkilökuntaa.

Rannat:

Pitkiä valkoisia rantoja lähellä keskustaa.

Iltaelämä:

Abu Dhabissa on hyvät ostosmahdollisuudet etenkin suurissa kauppakeskuksissa kuten Marina Mall ja Abu Dhabi Mall, mutta myös perinteisilla markkinoilla soukeissa.

Julkinen liikenne:

Ilmastoidut bussit liikennöivät koko Abu Dhabin alueella. Takseja on runsaasti. Matka kaupungin eri osien välillä maksaa noin 1-1,5 euroa.

Hyvä tietää:

Sisäänkirjautuminen

Monissa hotelleissa tulee sisäänkirjautumisen yhteydessä jättää 200 US-dollarin suuruinen pantti, joka palautetaan uloskirjautumisen yhteydessä (summa pidätetään luottokortilta).

Internet

Internet-yhteys toimii usein hitaasti maassa, ja katkokset ovat yleisiä.

Alkoholi

Alkoholi on hyvin kallista ja saatavilla pääosin vain hotelleista. Mikäli hotelleissa ei myydä alkoholia, on tästä mainittu hotellin esittelysivulla. Huomioi kuitenkin että paikallinen laki kieltää alkoholin tarjoilun tiettyinä päivinä vuodesta. Tullivapaita tuotteita voi ostaa lentoasemalta saavuttaessa sekä kotiinlähdön yhteydessä. Ikäraja alkoholituotteille on 21 vuotta. Sharjahin emiraatissa alkoholi on kielletty kokonaan.

Vaatetus

Pukeutumisessa suosittelemme vaatteita, jotka peittävät olkapäät ja polvet. Paljastavia ja läpinäkyviä vaatteita tulisi välttää. Moskeijoissa vieraillessa naisien tulee peittää hiukset esimerkiksi huivilla. Sharjahissa ja Ajmanissa pukeutumisen suhteen ollaan tiukempia, ja naisien tulisi peittää myös olkavarret ja pohkeet, ja miesten käyttää pitkiä housuja. Auringonotto yläosattomissa on kielletty.

Alle 21-vuotiaat

Ikäraja alkoholituotteille on 21 vuotta. Alle 21-vuotiaat hotellista riippuen eivät saa kirjautua sisään hotelliin ilman vanhemman lupaa. Tällöin ilman vanhempia matkustavilla tulee olla mukana passikopio vanhemman passista sekä vapaamuotoinen lupa englanniksi. Jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmalla, tulee mukana olla syntymätodistus. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme ([email protected] / 09 61547400) tai Arabiemiraattien suurlähetystöstä: www.uaeembassy.se.

Rakennustyömaat

Alue kasvaa räjähdysmäisesti ja monia rakennushankkeita on meneillään ympäri Arabiemiirikuntia.