Ksamilin ranta

Albanian ihanat rannat

Albanian upeat rannat ovat ehdottomasti maan valttikortti lomakohdetta valittaessa. Täältä löydät niin kultaisia hiekkarantoja kuin valkoisia kivirantojakin. Pulahdus kristallinkirkkaaseen veteen on täydellinen virkistyshetki kuumana kesäpäivänä. Rannikolta löydät monia piilotettuja helmiä, tai voit nauttia päivästä isommilla rannoilla, joista löytyy myös mukavia aurinkotuoleja ja ravintoloita. 

Albanian rivieran rannat

Albanian etelärannikko Dhermistä etelään asti on tunnettu myös albanian rivierana. Täällä sijaitsevat neljä Apollomatkojen lomakohdessa – Saranda, Himara  ja Dhermi. Rannikolta löydät monia hienoja rantoja pienistä poukamista upeisiin hiekkarantoihin. 

Gjipe

Albanian rivieran pohjoispuolella sijaitsee pieni Dhermin kylä ja myös osa Albanian tunnetuista rannoista. Alue ja rannat ovat todella suosittuja, mutta onneksi tilaa löytyy vaikka muille jakaa. Valkoiset pikkukivirannat ja upea kristallinkirkas vesi ovat täydellinen yhdistelmä kuumana kesäpäivänä. Rantojen eteläpuolella on myös pieniä luolia, joissa voit tehdä jännittäviä seikkailuita. 

Dhermistä pohjoiseen sijaitsee rivieran kaksi pohjoisinta rantaa, Palasa ja Drymades. Kauniilla Palasan rannalla voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta valkoisella hiekalla. Muutamista pienistä kahviloista saat myös virvokkeita ja yksinkertaisia ruokia.

Dhermin eteläpuolella, puolivälissä Himaralle, sijaitsevat rannat nimeltä Gjipe ja Jala. Gjipe on pieni rantahelmi kahden suuren kallion välissä. Kävellen matka rannalle kestää noin puoli tuntia. Hieman etelämmässä sijaitsee Jalan ranta upea sinivesinen ranta, jonne on hieman helpompi mennä kuin Gjipen rannalle. 

Ksamil

Himaran tyylikkäät rannat

Himaran pienessä kylässä on kaksi kaunista ja rauhallista rantaa, jotka ovat osittain itse Himaran rannalla ja osittain Potamin rannalla kylän eteläpuolella. Molemmat rannat ovat kivirantoja, joten uimakenkien käyttäminen on suositeltua.

Himaran pohjoispuolelta löydät valkokivisen Livadhin rannan, jota ympäröivät kauniit kukkulat. Rauhallisella rannalla on myös muutamia pieniä rantabaareja, putiikkeja ja retkeilypaikkoja. 

Borsh on yksi Albanian pisimmistä rannoista – lähes 7 kilometria pitkä. Rantaa reunustavat ihanat oliivilehdot, ja tänne pääset helposti niin Himarasta kuin Sarandastakin. 

Saranda ja Ksamil

Suosittu Saranda on Albanian rivieran tunnetuin lomakohde. Kaupungin sisällä on pieni, valkoinen soraranta upean kirkasvetisen meren äärellä. Sen läheisyydessä on myös muutamia muita rantoja. Ksamil, joka sijaitsee lyhyen bussimatkan päässä Sarandan eteläpuolella, on kaikista suosituin. Upean turkoosin meren ja valkoisen hiekkarannan äärellä voit nauttia ihanasta lomasta. Rannan lähellä sijaitsee myös kolme pientä saarta, joihin pääset veneellä. Rannalta voit vuokrata myös aurinkotuoleja ja -varjoja, ja vesiurheiluvälineitä.  

Matkalla Ksamille sijaitsee pieni Pulebardhan paratiisiranta. Jos etsit rauhaa ja hiljaisuutta, tämä ranta sopii juuri sinulle – koska ranta sijaitsee hieman kauempana, täällä on myös paljon vähemmän ihmisiä kuin Ksamilla. 

Durresin riviera

Durresin satamakaupungin tuntumassa sijaitseva ranta ulottuu lähes 10 km päähän. Pitkä, leveä ranta on myös lapsiystävällinen, ja rannalta voit vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, ja voit myös kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja. Rantaa reunustaa upea rantabulevardi. Aluetta jolla Apollomatkojen hotellit sijaitsevat Durresin rivieralla kutsutaan myös nimellä Golemin ranta.