Da Nang Vietnamissa

Vietnamin kaupunkivinkit

Jännittäviä nähtävyyksiä, kauniita rantoja, hyvää ruokaa ja ihania elämyksiä – Vietnamin kaupungit odottavat sinua! Lue lisää ja nappaa parhaat vinkit lomallesi.

Dalat - Aasian Pariisi

Dalat on suosittu matkakohde erityisesti itse vietnamilaisten keskuudessa. Kaunista, vehreää kaupunkia ympäröivät upeat maisemat: kauniita laaksoja, kristallinkirkkaita järviä, upeita vuoristoja, viehättäviä puutaloja riisipeltojen reunustoilla. Vietnamilaiset hääparit matkustavat usein Dalatiin, joka onkin saanut lempinimen ''Aasian Pariisi''. Dalat sijaitsee Nha Trangin ja Phan Thietin puolivälissä, ja kaupunkiin pääset helposti bussilla tai autolla. 

Kaksipyöräisten kaupunki

Saigon on moottoripyöräilijoiden ja mopoilijoiden ykköskaupunki. Riippumatta vuorokauden ajasta kaupungin kadut täyttyvät lähes poikkeuksetta kaksipyöräisistä liikennevälineistä. On uskomatonta seurata kuinka jopa kaaottisen näköisessä liikenteessä moottoripyöräilijät ohittavat toisiaan mitä kapeimmissa kohdissa. Saigonissa liikkuessasi kadun ylittäessä saakin olla todella tarkka! 

Saigonin kaupunki
Mui Ne, Vietnam

Postikorttimaisemia

Mui Nen maisemat ovat kuin suoraan postikorteista: täydellinen retkikohde löytyy tästä! Pittoreskeja pieniä kalastajakyliä, punertavia hiekkadyynejä ja kukoistavaa luontoa ja pysähdys kauniilla vesiputouksella... Täydellisen päivän voit päättää vielä tuoreella kookosjuomalla auringonlaskussa. 

Tutustu Phan Thietiin

Koe ainutlaatuinen paikalliselämä kaikkine eksoottisine tuoksuineen ja upeine ympäristöineen! Käy paikallisessa kalasatamassa, jossa värikkäät kalastusveneet kelluvat vieri vieressä, sekä tietysti kalastajien temppelissä, jossa käydään toivomassa hyvää kalaonnea tulevalle päivälle. Phan Thietin asukkaat ovat erittäin ylpeitä koulustaan, jossa itse Ho Chi Minh toimi opettajana. koulun yhteyteen on rakennettu hänen muistokseen myös pieni museo. Kaupungin markkinoilla pääset lähemmäs paikallisten elämää. Phan Thiet on tunnettu myös Nuoc Mamin kalakastikkeestaan – halutessasi pääset jopa käymään kalakastiketehtaassa ja tutustua sen valmistusprosessiin paremmin. 

Sinne missä pippuri kasvaa

Phu Quocin suurin tulonlähde matkailun lisäksi on pippurin kasvatus! Alueen ilmasto ja maantieteellinen asema sopivat erinomaisesti pippurin kasvatukseen. Phu Quocin viljelmien vuoksi Vietnam onkin tänä päivänä yksi maailman suurimmista mustapippurin tuottajista ja maahanviejistä! Jos haluat tutustua viljelyprosessiin tarkemmin, voit osallistua myös plantaaseilla järjestettäville kierroksille. 

Oikea helmi!

Phu Quocin länsirannikolla on käynnissä mielenkiintoinen projekti: helmien tuottaminen. Aitojen helmien pyydystäminen on vaikeaa, jonka vuoksi onkin rakennettu niin sanottuja helmifarmeja. Jos olet kiinnostunut helmen kasvatusprosessista, voit vierailla kyseisellä helmifarmilla. Valmiita tuotteita voi ostaa pääkaupunki Duong Dongista ja Saigonin Le Thanh Tonista, mutta varo väärennöksiä!

Kaupunkikierros ja Cu chi -tunnelit

Saigonin kaupungilla on värikäs historia, ja eri monien kulttuurien jäljet ovat edelleen nähtävissä. Kaupungin menneisyyteen pääset tutustumaan Cu Chi -tunneleissa, jotka olivat merkittävänä osana Vietnamin sodassa. Toinen samankaltainen paikka on paikallinen sotamuseo, jossa verisen sodan jäljet ovat näkyvissä kuvien ja esittelyiden kautta. 

Da Nang

Jos haluat kokea aidon vietnamilaisen helmen, voit lähteä lomailemaan Da Nangiin, jonka suosio on alkanut kasvaa räjähdysmäisesti viime vuosina. Kaupunki houkuttelee matkailijoita edullisen hintatason, erinomaisten surffausmahdollisuuksien ja kilometrien pituisten rantojen vuoksi. Hieman Da Nangin ulkopuolella sijaitsee kaunis Marble Mountainsin vuoristo, joka muodostuu viidestä kukkulasta. Kukkuloilla on useita temppeleitä, jännittäviä luolia ja paljon henkeäsalpaavia näköalapaikkoja. 

Cu Chi-tunnelit