Vietnamilaisia kevätrullia

Vietnamilaiset makuelämykset

Olet ehkä syönyt thaimaalaista ruokaa, mutta entä vietnamilaista? Koe vietnamin jännittävä ruokakulttuuri, maista kuuluisaa pho-nuudelikeittoa ja tuoreita kevätrullia riisipaperissa. 

Katukeittiö – hyvää ja edullista

Aasian vastine McDonaldsille, mutta terveellisempi ja edullisempi versio. Perinteinen katukeittiö kuuluu Vietnamin kulttuuriin, ja onkin olennainen osa sen katukuvaa. Voit nähdä pieniä värikkäitä huonekaluja kaikkialla. Alle kahdella eurolla saat täyttävän aterian, johon kuuluu usein myös jälkiruoka! Jos kysyt kauniisti, voit saada länsimaiset ruokailuvälineet...

Barbecue Garden

Mukavassa puutarhassa lähellä presidentin palatsia Saigonin keskustassa sijaitsee tämä pieni ravintola. Voit grillata ruokasi omalle pöydällesi rakennetussa grillissä. Perinteisten liha-annosten lisäksi ruokalistalta löytyy myös esimerkiksi krokotiilia tai peuraa. hyvä hinta ja mukava palvelu takaavat onnistuneen kokemuksen! Ravintola sijaitsee Nam Ky Khoi Nghian ja Le Thanh Tonin kulmassa, Distrikt 1:ssä. Avoinna 11.00-23.00, joka päivä. Tel. +84 (0) 838 233 340.

Vietnamilaista street-ruokaa

Saigon Bar - kirsikka kakun päällä

Kuuluisan Caravelle Hotellin huipulla Saigonissa sijaitsee kattobaari Saigon Bar. Vietnamin sodan aikana sotilaat tulivat tänne nauttimaan. Osa musikaali ''Miss Saigonista'' on kuvattu täällä. Herkullisten drinkkien lisäksi baari tarjoaa hyvää musiikkia ja kaupungin parhaat näköalat. Drinkit maksat hieman enemmän kuin muissa paikoissa, mutta ovat varmasti sen arvoisia. 

Rung Forest

Keskeisellä paikalla Mui Nén pääkadulla voit nauttia perinteisestä vietnamilaisesta ruoasta mukavassa ympäristössä. Yli sadan annoksen ja drinkin joukosta löydät varmasti jotain omaan makuusi sopivaa. Osoite: 67 Nguyen Dinh Chieu St. 

Pho

Jokapäiväisiä nuudeleita

Keskiverto vietnamilainen syö nuudeleita vähintään kerran päivässä. Suuri osa väestöstä nauttii nuudelinsa Pho 24:ssä, ketjumyymälässä joka tunnetaan ympäri maan herkullisista nuudeliannoksistaan. Varo vihreää merkkiä! 

Kuuluisa kalakastike

En av Vietnams viktigaste produkter är den illaluktande, men välsmakande fisksåsen nuoc mam som exporteras i stor skala. Vietnameserna använder ofta fisksås som smaktillsats istället för salt. Två av de största producenterna ligger på Phu Quoc och i Phan Thiet. Båda ställena tar emot besökare.

En kopp java

Med tanke på att Vietnam är en av världens två största kaffeexportörer, är det inte konstigt att det finns kaffebarer i var och vartannat hörn. Highland Coffee, landets största kedja och Vietnams motsvarighet till Starbucks, är ett utmärkt ställe att njuta en kopp nybryggt lokalt kaffe. Vill du prova en kaffe ”Vietnam style” så ber du om en Caphé Su Da (iskaffe med kondenserad mjölk). 

Maukkaita hedelmiä

Jos pidät hedelmistä, olet tullut oikeaan maailmanosaan. Vietnamissa pääset syömään tuoreita hedelmiä, joiden olemassa olosta et ole edes tiennyt! Mango, longan, rambutan, pomelo, vesiomena, lohikäärmehedelmä, durian, sapodilla, sokeri-omenat, guanabana, acerola, lyché ja monia muita. Lista jatkuu loputtomiin, joten voit helposti tehdä eksoottisen hedelmäbuffetin. Monia hedelmiä on saatavilla myös mehuina ja smoothieina. Yhdistelmät ovat loputtomia!

Ranskalainen keittiö

Ranskan kolonialismin ajoilta löytyy monia ranskalaisia ravintoloita ja pieniä katukahviloita. Saigonissa Tao Danin puiston varjossa Han Thuyenissa, voit kokeilla esimerkiksi kahvila Crêperie & Caféeta. Listalta löydät herkullisia täytettyjä crepejä, tuoretta salaattia ja täyttäviä voileipiä. Kaiken kruunaa herkulliset smoothiet tai tuorepuristetut mehut. Vinkki: maista myös juustokakkua! Vain 100 metrin päässä katua eteenpäin sijaitsee viihtyisä Café Au Parc, joka on käymisen arvoinen paikka. Jos tahdot juhlia jotain erityistä tai vain kokea upean kokemuksen, suosittelemme ravintoa Au Manoir de Khaita, 251 Dien Bien Phu, Distrikt 3. Toinen gastronominen kokemus on Olivier Restaurant hotelli Sofitel Plazassa, jossa Michelin-kokit vierailevat säännöllisesti.

Lohikäärmehedelmä
Sushia

Tekeekö mielesi sushia?

Vietnamissa ei ole vaikeaa löytää hyvää sushia. Sushi-ravintoloita on joka kulmalla, ja usein ne ovat myös melko edullisia. 

Oluen aika?

Hyvän ruoan kanssa on mukavaa nauttia kylmä olut. Hoa Vienissä lähellä Sea Links Golfia, Mui Néssä tarjotaan molempia. Ravintola kuuluu ketjuun joka tuottaa oman oluensa, jossa on parhaat raaka-aineet olutkulttuurin synnyinmaasta, Tsekistä. Nauti ruoasta ja oluesta pienellä takaterassilla, josta on näkymät Etelä-Kiinan merelle.

Viva l'Italia!

Jos pidät italialaisesta ruoasta, älä jätä välistä ravintola Luna d'Auutnno. Pastaa ja pizzaa kuin äidin tekemänä! Osoite: 51A Nguyen Dinh Chieu St. Mui Né.