Parasailing Vietnamilaisella rannalla

Aktiiviloma Vietnamissa

Purjelautailua, sukellusta, vedenalaisia matkoja, golfia ja sulkapalloa – Vietnamilla on paljon tarjottavaa aktiivisille lomailijoille. Lue parhaat vinkkimme! 

Sukella ja snorklaa Phu Quocissa

Jos lomailet Phu Quocin lähellä, et voi välttyä meriseikkailulta värikkäiden kalojen ja kauniiden koralliriuttojen keskellä. Snorklaus- ja sukellusretkiä järjestetään alueella päivittäin. Esimerkiksi X-dive niminen sukellusfirma Phu Quocissa toimii aina ammattimaisesti ja asiakkaiden turvallisuudesta huolehditaan hyvin alusta loppuun asti. Paikka sijaitsee keltaisessa rakennuksessa aivan Duong Dong Townin keskustassa. Osoite: 12 Tran Hung Dao St.

Mui Nen surffiparatiisi

Vauhdin huumasta nauttiville suosittelemme Mui Ne:n rantaa. Alue sopii täydellisesti esimerkiksi leija- ja purjelautailuun. Rannan varrella on useita kojuja, jotka vuokraavat välineistöä vesiaktiviteetteja varten ja vielä melko edulliseen hintaan. Useimilla Vietnamin rannoilla on mahdollista vuokrata myös vesiskoottereita – kokeile myös jännittävää parasailing-kyytiä!

Sukeltaja meressä

Kuntoilla voit myös lomalla!

Urheilu lomallakin voi olla hauskaa ja mukavaa. Mui Nén pääkadulla sijaitsee alueen ainut julkinen kuntosali, Mui Né Fitness. Kyseisellä kuntosalilla on mahdollista osallistua myös joogatunneille usean kerran viikossa. Jos haluat syödä hyvää ja terveellistä ruokaa urheilusuorituksen jälkeen, löytyy kuntosalin läheltä pieni ravintola joka tarjoilee esimerkiksi erinomaisia kasvisannoksia. Treenin päätteeksi voit nauttia erikoisen terveysdrinkin, joka on valmistettu juolavehnästä!

Saigonissa on monia kuntosaleja joista valita, ja monilla saleilla on päivittäin myös erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Voit myös kokeilla jotain uutta, suunnata lähimpään puistoon ja osallistua paikallisten iltapäivätreeneihin – edullista ja hauskaa! Phu Quocin ja Nha Trangin rannat sopivat myös hyvin treenaamiseen.

Golf-rata Vietnamissa

Haasta itsesi peliin!

Aasialaiset ovat usein ihastuneita sulkapallossa, eivätkä vietnamilaiset ole poikkeus. Aikaisin aamulla, tai myöhään iltapäivällä työpäivän jälkeen, monet paikalliset kerääntyvät pelaamaan. Myöskään pelikavereita ei ole vaikea löytää – usein voit vain nyökätä toista pelaajaa kohti ja olet mukana pelissä. Toinen erikoinen urheilulaji on nimeltään jianzi, tai dá cáu vietnamilaisittain. Se on eräänlainen yhdistelmä sulkapalloa ja rantalentopalloa, mutta sitä pelataan jaloin. Jianzia pidetään usein vietnamin kansallisurheiluna, ja sitä pelataan usein Vietnamin kaduilla ja toreilla. Esimerkiksi Tao Danin puistossa tai kasvitieteellisessä puutarhassa voit nähdä vilauksen kyseisestä pelistä. 

Golfin ystäville

Vietnam sopii myös golfin ystäville! Phan Thietin alueella on erinomainen golf-rata nimeltä Sky Links, joka sijaitsee Mui Néssä hotellin lähettyvillä. Golf-rata sijaitsee upeiden maisemien keskellä, ja sopii kaikentasoisille pelaajille. Kierros tällä kentällä on todellinen elämys! Ennakkovaraus vaaditaan. Jos et ole pelannut vielä isolla kentällä tai golf muuten ei ole tuttu laji, löytyy sinulle myös muita vaihtoehtoja. Tropical Mini Golf sopii kaikenikäisille, ja tämä 18-reikäinen kenttä sijaitsee Mui Nén pääkadulla. Mitä enemmän pelaajia, sitä edullisemmaksi pelaaminen myös tulee. Yksi juoma sisältyy pelin hintaan, ja kenttä on avoinna päivittäin.