Istanbulin kaupunki

Viikonloppu Istanbulissa

Suunnitteletko viikonloppumatkaa Istanbuliin? Turkin pääkaupunki Istanbul on kuin tehty pidennettyn viikonloppuloman viettoa varten – koe maailmankuulut nähtävyydet, lähde ostoksille ja nauti herkullista ruokaa.

Kolme syytä matkustaa Istanbuliin

1. Nähtävyydet

Hagia Sofia, Sininen moskeija ja Topkapi-palatsi houkuttelevat sekä kulttuurin- että historirannälkäisiä matkustajia ympäri vuoden.

2. Kaupunginosat

Istanbulissa on useita kaupunginosia, joilla kaikilla on oma tunnelmansa ja piirteensä, kuten trendikäs Beyoglu, vanha kaupunki Sutanahmet ja värikäs Balat.

3. Ostosmahdollisuudet

Muista piipahtaa Istanbulin suurimmilla ja tunnetuimmilla markkinoilla – Grand Bazaarilla tai kävelykatu Istiklalilla Beyoglun alueella, jossa on kansainvälisiä putiikkeja sekä paikallisia ketjuliikkeitä, ravintoloita ja myymälöitä.

Yöelämä Istanbulissa
Katukuva Istanbulissa

Milloin on hyvä aika matkustaa Istanbuliin?

Istanbul on matkailijoiden suosiossa ympäri vuoden, sillä ilmasto on miellyttävä myös talvikaudella keskilämpötilan ollessa noin 8-10 astetta. Talvisin Istanbulissa saattaa toisinaan sataa jopa lunta. Paras aika viikonloppulomalle on huhti-toukokuussa. Mikäli olet helteiden ystävä, suosittelemme matkustamaan kohteeseen kesä-, heinä- tai elokuussa, jolloin lämpötila kohoaa noin 27 asteeseen.

Istanbulin kaupunginosat - missä majoittua?

Mikäli haluat majoittua Istanbulin trendikkäimmässä korttelissa, suuntaa kohti vanhan kaupungin ulkopuolella sijaitsevaa Beyoglua. Täällä on useita baareja, ravintoloita ja hyvät ostosmahdollisuudet sekä moderneja hotelleja. Suurimmat nähtävyydet sijaitsevat hieman etäämmällä, mutta paikallisten suosimat illanviettopaikat ja palvelut ovat lähelläsi. 

Jos majoitut mieluiten lähellä tunnetuimpia nähtävyyksiä, varaa hotellisi Sultanahmetista, Istanbulin vanhasta kaupungista. Kaupunginosaa reunustaa muuri ja täältä löytyy suurimmat nähtävyydet, kuten Hagia Sofia, Sininen moskeija ja suuri basaari tuhansine liikkeineen.

Istanbulin keskustaa kutsutaan nimellä Taksim ja se sijaitsee Beyoglun kaupunginosassa. Taksim-aukio on Istanbulin moderni keskipiste ja täällä majoitut lähellä Istiklal Caddesin suosittua ostosaluetta. Lähistöllä on runsaasti baareja ja yökerhoja, joissa viettää iltaa paikalliseen tapaan. Pääset busseilla, takseilla ja raitiovaunuilla helposti ihailemaan eri nähtävyyksiä.

Mitä tehdä Istanbulissa?

Koe Istanbulin viikonloppulomasi aikana ainakin kolme suurinta nähtävyyttä – Hagia Sofia, Sininen moskeija ja Topkapi-palatsi. Voit myös lähteä veneretkelle Bosporiin, ostoksille Grand Bazaariin tai kävelyretkelle Galatabroniin. Kesäisin matkailijoita houkuttelevat Prinssisaaret, jossa voit nautiskella autottomista kaduista, väljyydestä ja vehreistä näkymistä.

Kuinka liikkua Istanbulissa?

Istanbulissa pääset liikkumaan helposti metrolla, bussilla, taksilla tai raitiovaunuilla. Kaupungissa on myös helppo kävellä paikasta toiseen. Mikäli majoitut mieluiten lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä, varaa hotellisi Sultanahmetista. Taksim-aukion lähistöllä majoittuessa pääset kätevästi ostoksille.