Ostoksia Istanbulissa

Shoppailua Istanbulissa

Istanbul on loistava shoppailukaupunki, joka on täynnä perinteisiä markkinoita ja basaareita, moderneja gallerioita, kansainvälisiä ketjukauppoja ja paikallisten suunnittelijoiden putiikkeja. Täällä kaksi maailmaa yhdistyvät, ja voit tehdä loistavia löytöjä – ja myös hinnat ovat todella edullisia! 

Markkinat ja basaarit

Grand Bazaar on tunnetuin ja suurin markkinapaikka, joka on käymisen arvoinen paikka Istanbulin lomalla. Markkinoilta löydät koruja, mausteita, nahkatuotteita, tekstiilejä, mattoja, posliiniesineitä ja halpoja kopioita merkkivaatteista. Värikkäillä markkinoilla voi olla paljon ruuhkaa. Jos olet hyvä tinkimään, voit tehdä todella hyviä löytöjä. 

Egyptiläisiltä markkinoilta löydät kaupungin parhaat maustemarkkinat. Ilmassa tuoksuvat erilaiset mausteet, pähkinät ja kahvi, ja jos haluat ostaa paikallisia ruoka-aineita, suosittelemme Kadinlar pazari -nimistä paikkaa, eli naisten markkinoita.

Basaari Istanbulissa

Suosittu ostosalue

Istiklalin suurella kävelykadulla Beyoglun alueella on monia kansainvälisiä ja paikallisia ketjukauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Katu ulottuu Taksimin torilta Galatan tornille asti, ja se suorastaan herää eloon iltaisin. Istiklalin ympärillä sijaitsevilla pikkukaduilla on monia mukavia pikkuputiikkeja, joista löytyy paikallisten suunnitteljoiden vaatteita, koruja ja huonekaluja. Nistantasi on kaupungin hienoin ostosalue, josta löydät suuren valikoiman luksusmerkkejä. Kaupungin Aasialaisella puolella sijaitsee Bagdat Caddesi, joka on alueen pääostoskatu. Suosittua ja eläväistä katua ympäröivät puut, kahvilat ja ravintolat. Suurin osa putiikeista sijaitsee kadun eteläpuolella, Bostancin kaupunginosassa. 

Grand Bazaar Istanbul

Galleriat

Istanbulilaiset pitävät shoppailusta, joka näkyy modernien ostoskeskusten määränä. Ostoskeskukset ovat avoinna myöhään iltaan, ja aukeavat aikaisin. Cevahir on Euroopan suurin ostoskeskus, joka sijaitsee Sislin kaupunginosassa, kahden metropysäkin päässä Taksimin torista. Täältä löydät lähes 300 kauppaa, monia ravintoloita, elokuvateattin sekä huvipuiston.

Akmerkez on suosittu ja kohtuuhintainen ostoskeskus Etilerin kaupunginosassa, ja täältä löydät yli 200 kauppaa. Muita ostoskeskuksia ovat esimerkiksi Kanyon, Mall of Istanbul sekä lapsiystävällinen Istinye Park.