Tekemistä Prahassa

Tekemistä Prahassa

Historiansa ansiosta Prahaan on aikojen saatossa tullut monia museoita, naapurustoja ja perinteitä, joita voit kokeilla lomasi aikana. 

Prahan vanha kaupunki – Staré Město 

Tärkeimmät nähtävyydet Prahassa? Prahan vanhasta kaupungista, Staré Městosta, löydät monet niistä! Alue oli aikoinaan Prahan pääkeskus 1300-luvulle asti, jolloin uusi kaupungin Nové Město. Tunnetuin paikka Staré Městossa on suuri tori 1100-luvulta, jota kuvaillaan usein maailman kauneimmaksi toriksi. Alueella ei ole lainkaan autoliikennettä, ja se on ympäröity kauniilla historiallisilla rakennuksilla. Muutamia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi St. Nikolauksen barokkikirkko, Týn kirkko ja suuri keskiaikainen kellotorni, Pražský orloj.

Kylpyläelämyksiä Prahassa

Tsekki on tunnettu myös spa-hoitoloistaan. Tsekin alueella on monia luonnollisia, mineraalin täyteisiä lähteitä, joita käytetään useissa spa-hoitoloissa ja resorteissa. Esimerkiksi monien hotellien yhteydestä löytyy usein oma spa-hoitola. 

Prahan kansallismuseo - Národní Muzeum

Kansallismuseo jakautuu neljään eri osaan: historiallinen museo, tsekkiläisen musiikin museo, kansalliskirjasto ja afrikkalaisen, aasialaisen ja amerikkalaisen kulttuurin museo. Museo toimii kauniissa vanhassa renessanssirakennuksessa, joka toimii myös konserttihallina iltaisin. Aukioloajat ja hinnaston löydät täältä. Osoite: Václavské nám. 1700/68, Praha.

Juutalainen kortteli

Juutalainen kortteli on yksi Prahan suosituimmista ja parhaista nähtävyyksistä – täällä todella tunnet historian havinan! Ensimmäisten juutalaisten on arvioitu muuttaneen tänne 900-luvulla. Kortteli oli eristetty muurilla muusta kaupungista, ja naapurusto kärsi mm. köyhyydestä, vainoista ja muista murheista. Alueella on paljon nähtävää – synagoga ja juutalainen kirkonpuutarha ovat muutamia esimerkkejä.

Prahan kansallismuseo