Ravintola Prahassa

Ravintolavinkkejä Prahaan

Carl Rüster, Mitt Prag -nimisen opaskirjan kirjoittaja, on jakanut seitsemän parasta vinkkiään Prahan kahviloihin ja ravintoloihin. Kirjassaan hän kertoo myös kuinka toimia, kun vierailet perinteisessä tsekkiläisessä tavernassa. 

Chlebičky – tsekkiläinen voileipä

Nämä pienet voileivät ovat tsekkiläinen vastike pikaruoalle, mutta ne ovat paljon maukkaampia ja parempia kuin esimerkiksi burgerit. Nykyisin on saatavilla perinteisiä, valkoiseen leipään tehtyjä voileipiä ja moderneja versioita tummaan leipään tehtynä. Näistä paikoista löydät chlebičkyä:

Zlatý kříž tarjoaa klassisia voileipiä. Osoite: Jungmannovo náměstí 19.

Bistro sisters tarjoaa moderneja voileipiä. Osoite: Dlouhá 39.

Kahvihetki Prahassa

U Pinkasu

Pilsner on Tsekkien suurin panos maailman juomakulttuurille, ja ensimmäinen pilsneriä tarjoillut ravintola Prahassa on nimeltään U Pinkasu, joka on avattu jo vuonna 1843.  Nykyään ravintola on yksi kaupungin viihtyisimmistä ulkoilmaravintoloista. Ravintola sijaitsee vanhan 1300-luvulta peräisin olevan kirkon ja vanhan luostarin raunioiden välissä, joten pääset nauttimaan kaupungin parasta pilsneriä historiallisissa maisemissa! Osoite: Jungmannovo náměstí 16, ravintola sijaitsee Uudessa kaupungissa. 

Louvre

Louvre on klassinen prahalaiskahvila, jossa itse Einstein ja Kafka ovat aikoinaan kahvitelleet. Kahvila sijaitsee rakennuksen yläkerrassa, joten se on tunnelmaltaan melko rauhallinen. Paikalliset kokoontuvat tänne usein esimerkiksi business-tapaamisten merkeissä, tai vain nauttimaan kahvilan erinomaisesta aamiaisesta. Osoite: Národiní 22, kahvila sijaitsee uudessa kaupungissa. 

Mlynská Kavárna 

Tämä suloinen kahvila sijaitsee Prahan ''pienellä puolella'', kun ylität kävelysillan ja saavut pienen myllyn kohdalle. Kahvilat seinät ovat täynnä taidetta, ja mukavalta ulkoilmaterassilta on loistavat näkymät! Osoite: Vserdová 14.

Peklo

Peklossa odottaa ainutlaatuinen ympäristö, ja fantastiset holvit 1100-luvulta, joita Strahovin luostarin munkit pitivät viinikellareinaan. Ravintola on sisustettu modernin maalaisromanttiseen tyyliin valkoisine pöytäliinoineen ja kynttelikköineen, mutta voit kuitenkin huoletta tulla paikalle normaalisti pukeututeena. Sisäänkäynnin luona on myös mukava ulkoilma-alue. Osoite: Strahovské Nádvori 1, www.peklo.com.

U Dvou koček 

Tämä pubi on ollut paikallaan jo vuodesta 1678 asti, ja kuuluu ehdottomasti kaupungin klassikoihin. Kaarevien kattojensa ja tummien kalusteidensa vuoksi paikka muistuttaa hieman vanhanaikaista mukavaa majataloa. Osoite: Uhelny trh 10.