Olutkaupunki Praha

Olutkaupunki Praha

Tsekki on monien oluiden syntypaikka, esimerkiksi Staropramenin ja Starbronon. Prahaa voidaan kuvailla todellisena olutkaupunkina – täällä voit vierailla olutpanimossa, käydä olutmuseossa, maistella eri olutlajeja ja paljon, paljon muuta!

Olut-museo

Jos haluat oppia lisää oluen historiasta, suosittelemme vierailua Tsekin olutmuseossa nimeltä Muzeum Piva. Museo on jaettu kahteen kerrokseen, ja museossa on tietoa paikan historiasta ja Tsekin olut-tuotannosta, ja myös tietoa siitä kuinka Tsekistä voisi tulla yksi maailman suurimmista oluen tuottajista. Sisäänpääsymaksuun sisältyy myös oluen maistelut. Osoite: Husova 7.

Olutmaistelua Prahassa

Prahassa monet eri yritykset tarjoavat oluen maistelua ja erilaisia olut-kierroksia. Monet panimot Prahassa järjestävät myös itse maisteluita, kun taas olut-kierroksella kuljet pubista pubiin. 

Prahan parhaat oluthuoneet

Prahassa on monia erikokoisia oluthuoneita. Usein paikan yhteydessä on myös pieni panimo. Lukuisten oluthuoneiden joukosta löydät varmasti oman suosikkisi, mutta listasimme muutamia suosikkejamme. Parasta Pilsner Urquellia saat Zlatehy Tygra -nimiseltä oluthuoneelta, jossa tarjotaan vain tätä kyseistä olutlaatua. U Hrocha on pieni oluthuone, jossa hinnat ovat maltilliset paikalla ei yleensä ole suuria matkailijoiden joukkoja. U Fleků on yksi Prahan vanhimmista oluthuoneista. Ravintola Vytopna on todellinen elämys, jossa tilaukset pöytiin toimittaa pieni leikkijuna. Kun olet valmis oluesi kanssa, voit vain asettaa sen ohikulkevan junan kyytiin joka vie sen takaisin keittiöön!

Olut-spa

Monille olut-spa voi tuntua epätodelliselta konseptilta, mutta totta se on! Prahassa on monia kylpylöitä, joissa voit kylpemisen yhteydessä nauttia myös oluista. Kolme suositustamme ovat Bernard, Pivní Lázně ja Beer Spa.

Oluthuone Prahassa

Vieraile tsekkiläisessä olutpanimossa

Tänä päivänä Prahassa on noin 22 toiminnassa olevaa panimoa. Monissa panimoissa on mahdollisuus oluiden maisteluun, ja joidenkin panimoiden yhteydessä on myös pubi. Yksi panimo, jonka yhteydessä on oma pubi, on nimeltään U Supa, ja kyseinen paikka onkin yksi Prahan vanhimmista. Jo 1500-luvulta lähtien ihmiset ovat tulleet tänne lasillisille, sillä se sijaitseekin erinomaisella paikalla vanhassa kaupungissa. Toinen tunnettu panimo Prahassa on nimeltään U Tri Ruzi, joka on perustettu jo 1400-luvulla. Strahov Monastic Brewery on vanha luostari, josta tehtiin myöhemmin panimo, ja paikalta on myös fantastiset näkymät Prahan ylitse.