Ravintola Phuketissa

Phuketin ravintolavinkit

Mukava lomahaaste Phuketiin: käy niin monessa ravintolassa kuin pystyt! Hyvä ruoka on oleellinen osa lomaa, ja Phuketissa pääset maistelemaan mitä herkullisempia thai-makuja – ota parhaat ravintolavinkit haltuumme ja kenties löydät jopa uuden suosikkiravintolasi! 

Aamiaista ja kahvia

Patongkohit ovat friteerattuja leipätikkuja, joita thaimaalaiset syövät usein aamiseksi yhdessä kahvin kanssa. Näitä löydät paikallisilta markkinoilta aamuisin noin 20 bahtin hintaan. 

”Kopi de Phuket” on perinteinen kiinalainen kahvila, josta saat Phuketilaista kahvia, ihania smoothieita ja vanhanaikaisia Phuketin kakkuja. Maista lisäksi myös maukkaita kiinalaisia aterioita. Paikka ei ole kovinkaan tunnettu matkailijoiden keskuudessa, vaan ennemmin thaimaalaisen elokuvapiirin keskuudessa. Kahvilan omistaja, Khun Nannapan, toimi Bellen ääninäyttelijässä thaimaalaisessa versiossa elokuvasta Kaunotar ja hirviö. Löydät tänne helpoiten tuk tukilla tai taksilla, näytä kuskille vain osoite: 10 Phang Nga Road, Phuketin kaupunki.

Thaimaalaista ruokaa

Maukasta kalaa ja mereneläviä

Rawai Etelä-Phuketissa on tunnettu hyvistä kala- ja mereneläväravintoloistaan. Kävele pitkin rantapromenadia ja toinen toistaan maukkaampaa ruokaa tarjoavia ravintoloita.

Edullinen Kata

Jos haluat aidon paikallisen kokemuksen, löydät siihen tarkoitukseen hyviä ravintoloita Katasta. Terrace Restaurant tarjoaa hyvää ruokaa ja ihanan ympäristön. Erityisesti paikalliset annokset ovat todella edullisia ja ehdottomasti hintansa arvoisia. Kokeile ainakin Nam Tok Muuta, joka on mausteinen salaatti grillatulla porsaan sisäfileellä. Osoite: 175 Kata Beach, Koktanode Road.

Phuketilaisten lempiravintola

Vanhat tietokoneet, kirjat ja pöydillä olevat ompelukoneet ovat muutamia esimerkkejä Tammachat Restaurantin sisustuselementeistä. Ravintola on suosittu paikallisten keskuudessa, ja täältä saat thairuokaa, lounasta sekä illallista, ja ravintolan parhaat pöydät ovat vesiputousksen luona! Osoite: 62/5 Soi Phutorn Bangkok Road, Phuket Town (pidä silmät auki, sillä tämän ravintolan ohi on helppo ajaa).

Katuoruokaa Phuketissa

Hyvää ja edullistaa ruokaa markkinoilta

Muovituoleja ja metallipöytiä, herkullisia tuoksuja ja suuria ihmisjoukkoja – tervetuloa Phuketin ruokamarkkinoille. Täällä saat nauttia fantastista annoksista yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa. Nuudeleita, paistettua riisiä, friteerattuja katkarapuja ja kanavartaita. Osta eri annoksia ja maista vähän kaikkea – näin löydät varmasti suosikkisi. Markkinat ovat avoinna joka päivä, mutta suosittelemme tulemaan paikalle vasta klo 18.30, jolloin kaikki kojut ovat varmasti avoinna ja tunnelma on katossa. Ruokamarkkinat sijaitsevat Robinson Ocean Plazalla. 

Hyvää viiniä ruoan lisäksi

Barista ja yrittäjä Tom McNamara tarjoaa ehkä Phuketin parasta thairuokaa ravintola Baan Rim Passa. Kaksikerroksisessa, tiikkipuisessa ravintolassa on näköala merelle, pianobaari, viinikellari ja suuri valikoima erilaisia sikareita. Tule nauttimaan alkudrinkeistä pianobaariin ennen pöytään istumista. Suosittelemme ennakkovarausta! Osoite: 223 Kalim Beach Road Kathu, Patong (Novotel Phuket Resortia vastapäätä).

The 9th Floor Restaurant and Bar tarjoaa upean näköalan lisäksi hyviä viinejä, sikareita ja Välimerellisiä ruoka-annoksia. Ravintola on kävelymatkan päässä keskustasta, mutta voit hypätä myös tuk tukin kyytiin. Osoite: 47 Rat-U-Thid R, Sky Inn Condotel.

Illallista, tanssia ja musiikkia

Ka Jok See voi näyttää vain tavalliselta ravintolalta, mutta noin kello kymmeneltä, kun suurin osa vieraista on syönyt, kutsuu henkilökunta sinut tanssimaan ja tunnelma tanssilattialla on katossa! Pöytävaraus ei ole yleensä mahdollista, jos et ole paikallinen tai tunne henkilökuntaa. Paikalle kannattaa tulla ennen klo 20.00, jotta saat varmasti pöydän. Ravintola sijaitsee pienellä sivukadulla, tähellä Ratsada Roadia. Helpoiten pääset tänne autolla tai tuk tukilla. Älä unohda tanssikenkiäsi! Osoite: 26 Takua Pa Road, Phuketin kaupunki. 

Two chefs -ravintola tarjoaa kansainvälisiä ja thaimaalaisia annoksia. Hyvän ruoan lisäksi on mukavaa tulla drinkille ja kuuntelemaan hyvää musiikkia. Osoite: 256-7 Patak Road , Karon beach samt 32 Karon Rd, Kata beach.

Scruffy Murphys Patong Beachin keskustassa on yksi pidetyimmistä pubeista alueella. Menestyskonsepti on yksinkertainen – yhdistelmä hyvää ruokaa, juomaa ja erinomaista palvelua. Joka päivä tarjotaan lisäksi livemusiikkia klo 22.00-1.00.