Ranta Khao Lakissa

Matkaopas Khao Lakiin

Khao Lakin luonnonpuistoalue on suosittu matkakohde rantojensa ja rennon ilmapiirinsä vuoksi. Täällä voit tutkia kaunista luontoa, viettää rentoa rantaelämää, nauttia rentouttavista spa-hoidoista ja syödä hyvää ruokaa. Lue parhaat vinkit Khao Lakiin!

Ranta Khao Lakissa

Rantavinkkejä

White Sand Beach ihastuttaa hurmaavalla ilmapiirillään. Ranta on hieman valkoisempi ja leveämpi kuin monet muut rannat Nang Thongissa ja Bang Niangissa. Täällä voit todellakin rentoutua! 

Small Sandy Beach, joka sijaitsee Khao Lakin kansallispuistossa Lamrusissa, vesi on hieman kirkkaampaa kuin muualla. Rannalla ei ole aurinkotuoleja, jonka vuoksi siellä on paljon tilaa. Pienellä pääsymaksulla pääset nauttimaan rauhallisesta pienestä rantapaikasta. Kansallispuistossa on myös vaellusreittejä, jotka voit yhdistää rantapäivääsi. 

Khao Lakista pääset tuk tukilla helposti Nam Kemiin, josta voit jatkaa pitkähäntäveneellä Koh Kho Khaoon. Vielä yhden tuk tuk ajelun päässä odottaa todellinen paratiisi! Hapla Beach on fantastinen hiekkaranta, jossa on myös mukava tunnelma. 

Ihania spa-hoitoja

Hotelli La Florassa on yksi Khao Lakin parhaista spa-hoitoloista. Suuntaa tänne, jos etsit viiden tähden spa-kokemusta edulliseen hintaan. Hoitolan henkilökunta on ammattimaista, ja valikoimasta löydät monia erilaisia hoitoja. Voit valita esimerkiksi klassisen thaihieronnan, kasvohoidon tai ruotsalaisen hieronnan. Jokaisesta hoitohuoneesta löytyy myös oma kylpyamme, suihku, we ja sauna.  La Flora sijaitsee osoitteessa 59/1 Moo 5 i Bang Niang.

Jos haluat säilyttää rusketuksesi hieman pidempään, voit käydä Phu Plingissä Nang Thongissa lomasi alkupuolella. Tilaa ''bodyscrub'', eli vartalokuorinta, jolloin voit aloittaa lomasi uudella iholla! Osoite: 9/1 Moo 7.

Khao Lakin kaunista luontoa

Tekemistä Khao Lakissa

Khao Lakin vuoristomaisemissa on useita vesiputouksia. On uskomattoman virkistävä kokemus käydä pulahtamassa viileässä vedessä. Alueen korkein vesiputous, Chong Fa Bang Niangissa, kohoaa 720 metrin korkeuteen, ja se on jaettu viiteen eri tasoon. Ota mukaasi picnik kassi ja nauti ihanasta luonnosta! Kansallispuiston sisäänpääsymaksu tulee maksaa alueelle tullessa. 

Vietä päivä thaimaalaisesssa kaupunki – vieraile maakuntakaupunki Thakua Pa Old Townissa, joka sijaitsee alle kymmenen kilometrin päässä Khao Lakista. Päivän aikana voit nähdä vanhan kaupungin muurin, thaimaalaisen ja kiinalaisen temppelin sekä paikalliset markkinat. 

Ostoksia

Oletko jo lukenut kaikki kirjasi, jotka otit mukaan lomallesi? Käy Tiffy´s -ravintolassa Khao Lakissa, jossa voit täydentää kirjavarastoasi. Täältä löydät kirjoja esimerkiksi englanniksi ja ruotsiksi. Ravintola sijaitsee Sea Dragon Diversin vieressä Nang Thongissa, ja on avoinna iltapäivästä iltaan asti. Suurimassa osassa hotelleista on myös pieni ''kirjasto'', josta voit lainata kirjoja. 

Loma ei ole mitään ilman käyntiä markkinoilla. Markkinoilta löydät kaikkea aurinkolaseista rantavaatteisiin ja sandaaleihin. Khao Lakin markkinapaikka sijaitsee 7 elevenin vastapäätä Bang Niangissa. Avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 14.00–19.00.