Näköala Bangkokin yli

Koe Bangkok

Bangkokin suurkaupunki on hyvää vastapainoa rennolle rantaelämälle. Täällä voit kokea kaikkea Bangkokin jokapäivisestä elämästä ja sen vilkkaista kaduista, markkinoihin ja puistoihin. Suosittelemme tutustumaan Bangkokiin kävellen. Tulet varmasti kokemaan monia unohtumattomia hetkiä! Myös Bangkokin ''unohdetut'' osat odottavat täällä, kaiken turismiliikenteen ulkopuolella.

Aito Bangkok

Jos haluat kokea aidon Bangkokin – erityisesti kulinaristisen puolen – ota skytrain asemalle nimeltä Ari (N5 Sukhumvit -linja). Pysy Phahon Yothin -kadun länsipuolella ja kävele Soi Arin suuntaan. Täältä löydät lukuisia pikkukatuja, ravintoloita, pieniä putiikkeja ja markkinakojuja. Kokeile katukeittiön erikoisuuksia kuten riisiä ankalla, kanalla tai lihalla sekä erilaisia välipaloja. Koululaiset, toimistotyöntekijät, rakennusmiehet, kuljettavat – Ari on yksi mielenkiintoisimmista kadunkulmista Bangkokissa. Vinkki! Paras aika tulla tänne on aikaisin illalla. 

Khao San Road

Tunnetut kadut

Sukhumvit Road soi 1-20 on Thaimaan pitkin katu. Se jatkuu aina Kambozan rajalle asti. Katu on täynnä pieni sivukatuja (joita kutsutaan nimellä soi), markkinoita, baareja, ravintoloita, hotelleja ja asuinrakennuksia. Tämä on yksi kaupungin ruuhkaisimmista alueista, josta löytyy myös lukuisien eri kansallisuuksien edustajia (länsimaalaisia, venäläisiä, afrikkalaista, arabeja, intialaisia...), jotka ovat asettuneet aloilleen omaan ''soihinsa''. Täältä löydät ruokalajeja maailman jokaisesta kolkasta!

Jos tahdot tavata reppureissaajia, Khao San Roadin alue on oikea paikka siihen. Itse Khao San ja sitä ympäröivät pikkukadut ovat täynnä ravintoloita, baareja, pieniä hotelleja ja matkailijoita. Täällä kuvattiin myös elokuva nimeltä "The Beach", jota tähditti elokuvatähti Leonardo di Caprio.

Lumpini-puisto

Joka ilta, kun aurinko alkaa laskea, herää Bangkokin lumpinipuisto eloon. Voit kokeilla esimerkiksi erilaisia liikuntatunteja, jotka alkavat puistossa klo 18. Tämä on todella suosittua paikallisten keskuudessa, ja kokeilemisen arvoista kaikille – niin kuntoilun ja itsensätutkiskelun puolesta! Tunnit ovat maksuttomia, joten voit vain mennä paikalle ja seurata ohjaajaa. Vinkki! Saavu paikalle ennen klo 18, jotta varmasti pääset tunnille. Samalla pääset kuulemaan myös kansallislaulun, joka soitetaan joka päivä klo 8 ja klo 18. Silloin joogaajat lopettavat, tennispelaajat laskevat mailansa, lapset lopettavat leikkimisen hiekkalaatikolal – hetkeksi kaikki loppuu. Kun musiikki loppuu, aktiviteetit jatkuvat aivan normaalisti. Saman ilmiön voit huomata myös skytrain-asemilla. 

Kukkamarkkinat Bangkokissa

Jännittävät markkinat

Ilmassa leviää ruusun, jasmiinin ja liljojen tuoksu – se on merkki Pak Klongin kukkamarkkinoista. Tänne kokoontuvat floristit niin Bangkokista kuin sitä ympäröivistä provinsseista myymään tuotteitaan. Koe kuinka hotelleissa, henkien taloissa ja ravintoloissa käytettävät kauniit kukka-asetelmat luodaan. Markkinat ovat avoinna vuorokauden ympäri. Vinkki! Paras aika tulla tänne on iltapäivällä tai illalla. Pääset paikalle helpoiten express-veneellä Chao Phrayan joelta. Jää pois Memorial Bridgellä (Saphan Puut), käänny vasemmalle ja jatka pitkin joen vartta. Ohita bussit ja jatka suoraan eteenpäin.

Mahachai Market Bangkokissa on yksi Thaimaan suurimmista kalamarkkinoista, ja erilaisten kalojen lisäksi markkinoilla on myynnissä myös paljon muuta. Markkinat ovat tunnetut myös junasta, joka kulkee suoraan sen lävitse. Vain muutamaa minuuttia ennen junan tulemista myyjät suuntaavat kohti erityisiä kojuja, jotka on rakennettu sitä varten, että voit helposti hypätä junan kyytiin. Mahachai Market sijaitsee Samut Sakhonin alueella, Bangkokin keskustan ulkopuolella.