Seychellit kohdetiedot

Aikaero:

Seychelleillä kello on tunnin edellä Suomen aikaa.

Kieli:

Pääkielet ovat ranska ja englanti, mutta Seychelleillä puhutaan myös kreolia, jossa on paljon lainasanoja ranskasta.

Valuutta:

Seychellien rupia (SCR). 1 EUR = 14 SCR. Luottokortit hyväksytään useimmiten.

Passi ja viisumi:

Suomen kansalaisten passin on oltava voimassa koko Seychellien oleskelun ajan. Ei vaadi viisumia, mutta matkustajilla tulee olla maahantulolupa, ''Travel Authorization''. Maahantulolupa tulee hakea itse ennen matkaa. Jos saavut alueelta jolla esiintyy keltakuumetta, vaaditaan todistus voimassa olevasta keltakuumerokotuksesta. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Seychellien suurlähetystöön numeroon 08-765 92 91.

Sähkö:

220-240 V, adapteri tarvitaan.

Ruoka ja juoma:

Kahden ruokalajin menuu kustantaa n. 25 euroa paikallisissa ravintoloissa, ja n. 35 euroa hotelleissa. Olut maksaa n. 3,5 euroa.

Lentokenttäkuljetus:

Kuljetukset Seychellien lentokentältä (SEZ) Mahén keskustaan kestää noin 30-45 minuuttia bussilla. Prasliniin, La Digueen ja Silhouette Islandille on bussi- tai venekuljetus. Lautta Mahésta Prasliniin kestää noin tunnin. Lautta Mahésta La Digueen kestää noin 1,5 tuntia. Lautta Mahésta Silhouette Islandille kestää noin 45 minuuttia. Odotusajat voivat vaihdella niin meno- kuin paluumatkoilla.

Huomioithan, että kohteiden välillä saattaa esiintyä yöpymisiä.

Julkinen liikenne:

Saarien välillä liikennöi veneitä. Saarien sisällä helpoimmat liikkumistavat ovat bussilla, pyörällä tai taksilla.

Aktiviteetit:

Seychelleillä on hyvät olosuhteet sukellukseen ja snorklaukseen. Voit myös kokeilla syvänmerenkalastusta sekä kansallispuistossa vaeltamista.