Morne Seychelloisin kansallispuisto Mahéssa

Mitä tehdä Seychelleillä?

Seychelleistä tulee usein ensimmäisenä mieleen sen upeat paratiisirannat, mutta saarilla on paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Haluaisitko vaellukselle johonkin saarten kansallispuistoista tai vierailulle paikalliseen rommitislaamoon? Seychelleillä on paljon näkemistä ja tekemistä. Täältä löydät parhaat vinkkimme, joiden avulla saat lomastasi kaiken irti! 

Merikilpikonna La Diguessa, Seychelleillä

Vieraile La Diguen ja Curieusen saarilla

La Digue

La Diguen ihanan rauhallisella paratiisisaarella on muita saaria vähemmän matkustajia ja asutusta. Saarelle pääsee laivalla Praslinista tai Mahésta. Voit tutustua idylliseen saareen kävellen tai pyöräillen. Moottoriajoneuvoja täällä näkee vain harvoin. La Diguen maailmankuulut rannat ovat tietenkin pakollinen vierailukohde. Saarella voit myös meloa, surffata tai vaikkapa kiivetä saaren korkeimmalle kohdalle Nid D'Aigleen ihailemaan 333 metrin korkeudesta avautuvaa maagista näköalaa merelle ja ympäröiville saarille. 

Curieuse

Pieni Curieusen saari aivan Praslinin edustalla on suosittu vierailukohde. Täällä seychellienpalmujen keskellä ei kannata yllättyä, jos sattuu törmäämään jättiläiskilpikonnaan, sillä saari on satojen kilpikonnien koti. Kilpikonnat tulevat Curieusen saarelle Aldabran atollilta, jossa asuu yli 100 000 jättiläiskilpikonnaa. Älä jätä väliin myöskään saaren 2 kilometrin pituista vaellusreittiä, jolla näet esimerkiksi upeita mangrovemetsiä.

 

Kansallispuisto Vallée de Mai, Praslin

Seychellien kansallispuistot

Morne Seychellois, Mahé

Mahén pääsaarella vierailua Seychellien suurimpaan kansallispuistoon voi pitää lähes pakollisena aktiviteettina! Kansallispuiston dramaattiset maisemat kattavat 20 prosenttia Mahén saaresta. Puistossa on reilut 15 kilometriä patikointireittejä. Tutustu kansallispuiston upeisiin maisemiin opastetulla kierroksella tai omatoimisesti. Upeiden näköalojen lisäksi vaellusreitit tarjoavat muitakin aivan omaan luokkaansa olevia luontoelämyksiä – eksoottista mangrovemetsää, rehevää trooppista viidakkoa, vesiputouksia ja korkeita vuoria. 

Vallée de Mai, Praslin 

Praslinilla voit vierailla Vallée de Main kansallispuistossa, joka on hyvin säilyneen luontonsa ansiosta otettu Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Puistossa voit patikoida koskemattomissa palmumetsissä, joissa näet muun muassa suojeltuja seychellienpalmuja (Coco de Mer). Nämä palmut kantavat maailman suurinta kookospähkinää, Seychellien symboliksi noussutta kaksoiskookospähkinää. Kansallispuistossa asuu myös useita eri eläinlajeja, kuten ainutlaatuinen musta papukaija. Voit tutustua vaellusreitteihin omin päin tai oppaan avustuksella. 

Silhouette National Park, Silhouette Island

Silhouette National Park on myös tutustumisen arvoinen kansallispuisto, joka hurmaa vehreällä ympäristöllään ja vesiputouksillaan. Täältä löydät myös useita vaellusreittejä, kuten Jardin Marron -polun, joka tarjoaa eksoottisen retken viidakon halki.

Vieraile paikallisella rommitislaamolla tai teeplantaasilla

Seychellien ainoa rommitislaamo Takamaka on mielenkiintoinen kohde Mahén saarella. Tislaamossa valmistetaan muun muassa paikallista kookosrommia. Voit tutustua tislaamoon omin päin tai opastetulla kierroksella, jolla saat myös mielenkiintoista tietoa ja maistiaisia.   

Teetä rakastaville Mahén saarella on useita vierailun arvoisia teeviljelmiä. Seychelles Trading Company (STC) järjestää opastettuja kierroksia sekä teeviljelmille että tehtaalle, jossa voit tutustua paikallisen SeyTe-teetyypin koko tuotantoprosessiin.  


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Seychellien lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Seychellien matkavinkit

Tutustu Seychellien matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin
Seychellit

Seychellit

  • Henkeäsalpaavaa luontoa
  • Paratiisirantoja
  • Hauskoja aktiviteetteja

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä