Berliinin ostosvinkit

Berliinin ostosvinkit

Jos etsit kaupunkilomakohdetta hyvillä ostosmahdollisuuksilla, Berliini on loistava vaihtoehto. Täältä löydät suuria tavarataloja kuten KaDeWe ja Galeries Lafayette, sekä pieniä uniikkeja putiikkeja ja markkinoita. Keräsimme tänne kaikki Berliinin parhaat shoppailuvinkit! 

KaDeWe

Jos puhutaan Berliinistä ja shoppailusta, monille tulee ensimmäisenä mieleen klassinen KaDeWe:n ostoskeskus. Tämä lumoava ostospalatsi on yksi Euroopan vanhimmista, heti Lontoon Harrodsin jälkeen. Ostoskeskus avattiin jo vuonna 1907, ja on yksi tunnetuimmista turistinähtävyyksistä. Tavaratalo sijaitsee Wittenberg Platzilla, Tauentzienstrassen ostoskadulla. Kahdeksaan kerrokseen mahtuu valtavat valikoimat erilaisia merkkivaatteita, kauneustuotteita, design- ja sisustusesineitä, leluja, ruokaa ja paljon muuta. 

Kaksi ylintä kerrosta on omistettu täysin ruoalle, ja ne ovatkin todellinen ilo silmälle ja makunystyröille. Täältä löydät suuren valikoiman ruokia kaikkailta maailmalta, joita voit koko ostaa mukaasi tai nauttia paikan päällä. Voit valita mm. 1200 erilaisen makkaralaadun, 1300 juuston ja 350 teelaadun välillä. Samasta paikasta löytyy myös kokonainen huone täynnä suklaata ja neljä shampanjabaaria. Upeat maisemat ylimmistä kerroksista houkuttelevat niin paikallisia kuin matkailijoitakin.

Hackesche Höfe

Yksi Hackesche Höfen sisäpihoista.

Hackescher Markt

Mittessä sijaitsevan Hackescher Marktin trendikäs alue on kuin magneetti ihanille pikkuputiikeille, kahviloille ja ravintoloille. Täältä löydät takuulla uniikkeja ja jopa hieman outoja vaatteita, kenkiä ja koruja. Kiertele Hackesche Höfen viihtyisässä ympäristössä ja lukuisilla pienillä sisäpihoilla ja niiden pienissä putiikeissa.

Kreuzberg

Hipstertäta Kreuzberg on second hand ja vintage -vaatteiden rakastajien mekka. Vaatekauppojen lisäksi täältä löytyy myös monia kahviloita ja ravintoloita, hyvinä esimerkkeinä ravintolat nimeltään Bergmanstrasse och Oranienstrasse. Vintageputiikki Coloursista voit ostaa vaatteita kilohintaan. Jos haluat tutustua Berliinin muotisceneen, suuntaa kohti Voo -nimistä konseptiputiikkia. Vill man ta pulsen på modescenen i Berlin ska man bege sig till konceptbutiken Voo. Jos mielesi tekee orgaanista ruokaa, kannattaa käydä tutustumassa Markthalle am Marheinekeplatzilla.

Kauppakeskus

Alexa on Berliinin suurin ostoskeskus, joka sijaitsee suurella torilla Alexanderplatzin kaupunginosassa Mittessä. 180 putiikin joukkoon mahtuu myös suuri ravintola-alue, jossa on 17 ravintolaa. Mall of Berlin on Berliinin ostosmarkkinoiden uusi tähti, joka avattiin vuonna 2014. Se sijaitsee lähellä Potsdamer Platzia, ja täältä löydät vielä suuremman ravintola-alueen kuin Alexasta. Toinen uutuus on Bikini Berlin, joka sijaitsee Berlin Zoon vastapäätä. Bikini Berlin kutsuu itseään konseptigalleriaksi, ja täältä löydät monia trendikkäitä putiikkeja.

Luksusshoppailua Berliinissä

Friedrichstrassen ostoskadulla on ranskalainen Galeries Lafayetten tavaratalo, jossa myydään ranskalaista muotia ja ruokaa. Aivan sen vieressä sijaitsee Quartier 206, josta löytyy esimerkiksi Guccin ja Louis Vuittonin liikkeet. Hieman pidemmällä mutta samalla kadulla sijaitsee kulttuuritavaratalo Dussman das KulturKaufhaus, jossa myydään kirjoja, elokuvia, musiikkia ja pelejä.

Lisää luksuskauppoja löydät Kurfürstendammin kadulta, jota kutsutaan myös nimellä Ku’damm. Designer -putiikkien lisäksi täältä löytyy myös monia tuttuja merkkejä kuten H&M ja Zara.

Markkinat

Berliini on tunnettu monista markkinoistaan. Kirpputorien ja markkinakojujen kierteleminen on mukavaa puuhaa viikonloppuina. Strassen taidemarkkinat, jotka järjestetään 17. kesäkuuta Charlottenburgissa, ovat suurimmat markkinat, josta löydät kaikkea antiikkihuonekaluista vaatteisiin, kirjoihin ja mausteisiin.

Mauerparkin markkinat, jotka sijaitsevat Prenzlauer Bergissä, ovat yhdet Berliinin tunnetuimmista markkinoista. Joka sunnuntaina järjestettävät markkinat ovat täynnä ihmisiä, jotka nauttivat tunnelmasta ja monipuolisesta ruokavalikoimasta. 

Berliinin joulumarkkinat

Käy Berliinin joulumarkkinoilla 

Saksan perinteisiä joulumarkkinoita järjestetään useita joulumarkkinoita. Joulumarkkinasesonki alkaa jo marraskuun lopussa, ja jatkuu jouluun asti. Berliinin joulumarkkinoilla tunnet takuuvarmasti aidon joulun tunnelman – siemaile lämmintä hehkuviiniä, tutki kauniita käsitöitä ja kuuntele iloista joulumusiikkia. 

Potzdamer Platzin joulumarkkinoilla voit kokeilla myös esimerkiksi luistelua. Charlottenburgin linnan markkinoilta taas löydät ihastuttavia, lämmitettyjä ravintolatelttoja. Linna on valaistu kauniisti, joka luo ihanan tunnelman markkinoille. 

Gendarmenmarktin markkinat ovat todella suositut, ja sinne on myös yhden euron sisäänpääsymaksu. Markkinoilla on myös musiikkia ja mahdollisuus nähdä kuinka käsityöläiset valmistajat joulukoristeensa. Kaupungintalon edessä järjestettävät markkinat ovat kaupungin vanhimmat. Tavallisten markkinoiden lisäksi paikalta löytyy myös maailmanpyörä, karuselli ja luistelurata.