Berliinin joulumarkkinat

Berliinin joulumarkkinat

Joulun aikaan Berliinissä voit nauttia ihanista, valaistuista kaduista ja kenkien alla narskuvasta lumipeitteestä. Kaupunkiloma Berliinissä marras-joulukuussa on takuuvarmasti unohtumaton kokemus. Kaupungin tavallisten nähtävyyksien lisäksi voit käydä tutustumassa sesongin mukaviin perinteisiin. Joulun aikaan koko kaupunki tuntuu herääävän eloon, ja ihmiset suuntaavat kohti joulumarkkinoita.

Joulumarkkinoiden historiaa

Weihnachtsmarkt, joiksi joulumarkkinoita kutsutaan saksaksi, on vuoden suurin perinnetapahtuma, jonka juuret juontuvat myös muihin saksaa puhuviin maihin kuten Tanskaan ja Itävaltaan, sekä myös Ranskaan ja Sveitsiin. Ensimmäiset markkinat järjestettiin jo 1300-luvulla, jolloin niiden tarkoituksena oli juhlia adventtia ja tulevaa joulua.

Joulumarkkinoita löydät kaikkialta Saksasta, ja miljoonat ihmiset tulevat vuosittain juhlimaan adventtia glögin ja paahdettujen manteleiden kera ja hankkimaan parhaat joululahjat. Tunnetuimmat markkinat järjestetään Dortmundissa, jonne pystytetään maailman suurin joulukuusi. Berliinissä on vähintään 50 eri joulumarkkinat vuosittain, joskus jopa 100, ja ensimmäiset kojut pystytetään jo lokakuun alussa. Useimmat markkinat suljetaan jouluaattona, mutta osa jatkuu uuteen vuoteen asti. 

Weinachtsmarkt Zauber Gendarmenmarkt

Gendarmenmarktin torilla järjestettävät joulumarkkinat ovat valaistu yli tuhannella pienellä lampulla. Kävele pitkin tunnelmallisia katuja ja ihastele kauniita rakennuksia kuten  Französischer Dom, Berlins Konzerthaus ja Deutscher Dom.

Täältä löydät kaikkea hehkuviinistä lasipuhallettuihin sisustusesineisiin.

Weinachtsmarkt Zauber Gendarmenmarkt: Maksuton sisäänpääsy klo 11.00-14.00, sen jälkeen sisäänpääsy yli 12-vuotiailta henkilöiltä on 1 € (muutokset mahdollisia).

Charlottenburgin linnan joulumarkkinat

Jos tulet Berliiniin joulukuussa, kannattaa ehdottomasti käydä länsi-Berliinin parhaimmilla joulumarkkinoilla. Charlottenburgin linna kylpee kynttilöiden valossa, ja onkin erinomainen paikka joulumarkkinoille. Täällä viihtyy koko perhe!  

Myyntikojut on tehty erilaisista luonnonmateriaaleista, joka edesajaa mukavaa, rustiikkista tunnelmaa. Nälän yllättäessä voit nauttia hyvän lounaan läheisen hotellin ravintolassa, tai voit kokeilla kojuissa myytäviä paikallisia herkkuja kuten Glühweiniä tai crepejä. Lapset viihtyvät pienessä tivolissa ja talvipuutarhassa nimeltä Winterwald. 

Charlottenburgin linnan joulumarkkinat: Maksuton sisäänpääsy. 

 

Muita tunnettuja joulumarkkinoita Berliinissä ovat esimerkiksi Alexanderplatz, Potzdamer Platz, kaupungin talon edessä järjestettävät markkinat sekä Kaiser Wilhelm Gedächtnis Kirche. Perinteisten joulumarkkinoiden lisäksi kaupungista löytyy myös useita vaihtoehtoisia markkinoita, kuten Holy Shirt -designmarkkinat, jotka järjestetään  Kraftwek Berlinissä tai trendikkäät Klunkerkranichin markkinat, jotka järjetetään Neuköllnin kaupunginosassa sijaitsevalla pakkoparkkipaikalla.