Doha kohdetiedot

Aikaero:

Suomen talviaika +1 tunti.

Kieli:

Arabia. Englantia puhutaan lähes kaikkialla.

Valuutta:

Qatarin rial (QAR).

Passi ja viisumi:

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta. Lue lisää passi ja viisumi Qatar.

Sähkö:

220/240 V. Adapteri tarvitaan.

Iltaelämä:

Alkoholia tarjoillaan vaan osassa hotelleista.

Hyvä tietää:

Qatar on muslimimaa, jossa noudatetaan konservatiivista elämäntapaa. Kunnioituksesta paikallista kulttuuria kohtaan tulisi naisten pukeutua olkapäät ja polvet peittäviin vaatteisiin hotellialueen ulkopuolella. Vältä myös tiukkoja, paljastavia vaatteita. Hotellien yksityisillä rannoilla voi hyvin käyttää bikinejä, mutta yleisillä uimapaikoilla tarvitaan peittävämpi asu.

Kaupat eivät myy alkoholia Qatarissa. Alkoholijuomia on tarjolla suurimmissa ketjuhotelleissa. Qatariin ei saa tuoda alkoholia.

Noin 28. helmikuuta 2025 alkaa muslimien pyhä kuukausi ramadan. Tänä aikana paikallinen kaupankäynti on hieman hiljaisempaa. Monet kaupat ovat kiinni, ja palvelutoiminta on yleensä hitaampaa. Ramadanin aikana alkoholia tarjoillaan erittäin harvoin ennen auringonlaskua. Joissakin kohteissa ja hotelleissa alkoholia ei tarjoilla lainkaan ramadanin aikana, toisissa taas alkoholia tarjoillaan vain tietyssä paikassa tai se saatetaan sallia vain huoneessa. Ramadanin aikana ei järjestetä viihdetoimintaa. Ramadan voi vaikuttaa myös Apollomatkojen järjestämiin retkiin.