Ravintolat Lissabonissa

Lissabonin ravintolat ja yöelämä

Lissabonin yöelämä on melko vilkasta, ja kaupungissa on myös hyvä valikoima ravintoloita joissa pääset maistelemaan portugalilaisia herkkuja. Nauti hyvistä drinkeistä illan hämärtyessä ja tanssi kunnes jalkasi eivät enää kanna, tai kokeile jotain aivan uutta portugalilaista ruokaa – kenties löydät uusia suosikkeja!

Kulinaristin Lissabon

Lissabonin yleisin ruokalistoilta löytyvä proteiini on tietysti kala. Meren rannalla sijaitseva kaupunki on pullollaan ravintoloita, joista saat erinomaisia kala- ja mereneläväannoksia. Portugalin kansallisruoka on nimeltään Bacalhau, joka on paistettua turskaa tarjoiltuna riisin tai perunoiden kera. Maista myös friteerattuja kalakakkuja eli pataniscas de bacalhauita. Toinen herkullinen mereneläväannos on nimeltään Amêijoas à Bulhão Pato, joka on valmistettu simpukoista. 

Jälkiruoan ystävien täytyy ehdottomasti kokeilla portugalilaista leivosta nimeltä pastel de nata. Pastel de nata on voitaikinasta tehty leivos, joka on täytetty vaniljaisella täytteellä. Niitä myydään lähes kaikissa leipomoissa ja kaupoissa muutaman euron hintaan. Nauti leivos kahvikupillisen kera – tämän parempaa ei ole! Ps. Jos haluat tilata tavallisen mustan kahvin, on se portugaliksi ''abatanado''.

Portugali on suuri viinintuottaja,  joten kannattaa tietysti kokeilla myös paikallisia viinejä. Lissabonissa on monia hyviä viinibaareja, joissa voit maistella ihania portugalilaisia viinejä. Toinen perinteinen juoma on nimeltään Ginja, eli hapan kirsikkalikööri, jota nautitaan usein illallisella. Lissabonissa on useita baareja, jotka keskittyvät vain Ginjaniin. 

Perinteinen portugalilainen leivos Pastel de Nata
Kioski Lissabonissa

Mukavia ravintoloita ja kahviloita

Lissabonin monissa puistoissa ja näköalapaikoilla on usein jonkinlainen pieni kioski tai kahvila (usein punaisen värinen), josta voit ostaa esimerkiksi juotavaa. Mukavia ulkoilmapaikkoja ovat esimerkiksi Jardim da Estrela ja Jardim do Torelin puistot.

Etkö osaa päättää missä ravintolassa syödä? Kokeile Time Out Marketin ruokamarkkinoita! Markkinat on järjestetty vuodesta 2014 lähtien, ja idea markkinoihin lähti Time Out -nimisen lehden reporttereilta ja toimittajilta. Täältä löydät 24 eri ravintolaa ja pienempiä kojuja ja kauppoja, joissa myydään tuoreita hedelmiä ja hyviä raaka-aineita. 

Toinen erilainen vaihtoehto on Miradouro de São Pedro de Alcântaran näköalapaikka, joka täyttyy usein viikonloppuisin pienistä ruokakojuista.

Tutustu Lissabonin yöelämään

Lissabonilaiset pitävät juhlimisesta, ja myös kaupunki on tunnettu yöelämästään – erityisesti Bairro Alton kaupunginosasta löytyy hyviä baareja ja mahdollisuuksia juhlarientoihin. Ero päivisin ja iltaisin on melko suuri – päivisin alueella on mukavan rauhallista, mutta iltaisin juhlat jatkuvat usein pitkälle yöhön. 

Nuorempi sukupolvi viihtyy parhaiten Santosissa, joka on boheemi design-alue ja josta löytyy useita ulkoilmaravintoloita ja yökerhoja. Santos, tai Santos-O-Velho, on yksi Lissabonin vanhimmista kaupunginosista ja sijaitsee lähestulkoon Bairro Alton vieressä. 

Toinen trendikäs alue Lissabonissa on Cais do Sodré, jossa on niin ravintoloita, baareja kuin kulttuurinähtävyyksiäkin. 

Yöelämää Lissabonissa
Fado-soittajia Lissabonissa

Fado-ravintolat

Lissabonin loman aikana on käytävä ainakin kerran niin sanotussa fado-ravintolassa. Fado on portugalilainen kansanmusiikki-instrumentti – se ei ole suosittua vain Portugalissa, vaan se on itseasiassa maailman kulttuuriperintö. Fado-ravintoloissa pääset ruoan lisäksi nauttimaan myös livemusiikista. Sana fado tarkoittaa portugaliksi kohtaloa, ja sitä että jatkuvasti kaivataan jotain mitä ei ole koskaan ollutkaan. Erityisesti Bairro Alton kaupunginosassa on peräkkäin monia fado-ravintoloita, mutta niitä löydät myös Madragoasta ja Alfamasta.