Lomalla treenaaminen on tullut jäädäkseen

Lomalla treenaaminen on suositumpaa kuin koskaan, ja myös sporttihotelliemme suosio on kasvanut huimaa vauhtia viime vuosien aikana. Matkailijoiden toivelistan kärjessä loistavat liikunnan, auringon ja lomailun yhdistäminen!

– Lomalla halutaan nyt myös treenata! Monet ovat tottuneet säännölliseen treenaukseen, ja he haluavat jatkaa urheilemista myös lomalla, vaikkapa padel-kentällä upeissa merimaisemissa tai crossfit-treenin parissa ennen illalliselle menoa, kertoo Apollon sporttilomista vastaava Daniel Giray.

Seuraamme jatkuvasti uusia trendejä sekä maailmanlaajuisesti että kotimaassa. Daniel Girayn mukaan matkailutrendien kärjessä komeilevat nyt kiinnostus hyvinvointiin, aktiiviseen elämäntapaan ja liikunnan ja lomailun yhdistäminen. Treenaaminen lomalla on monien matkailijoiden toivelistalla, ja erityisesti padel on noussut monien matkailijoiden ykkösaktiviteetiksi. Apollo Sports -hotelleiden palveluita ja urheilumahdollisuuksia on hiottu viime vuosien aikana niin, että kaikista sporttihotelleistamme löytyy monipuolisia treenimahdollisuuksia kaikille liikunnasta kiinnostuneille. 

Padel-kenttiä löytyy useista Apollo Sports -hotelleistamme

Kreikka on padelin ystävien paratiisi

Useimmista sporttihotelleistamme löytyy padel-kenttiä, sillä padelin suosio on kasvanut valtavasti viime vuosien aikana. Kreikan sporttihotelleista Sivota Retreat - powered by Playitaksesta, Levante - powered by Playitaksesta sekä Lyttos Beachilta löytyy useita padel-kenttiä, joissa voit haastaa vaikka koko perheen leikkimieliseen kilpailuun. 

Daniel Giray ei ihmettele lainkaan sitä, että Kreikasta on tullut uusi padel-paratiisi. Kreikka on Apollomatkojen tärkein kohde, ja sporttilomiin panostettaessa oli selvää, että kesän parhaat sporttilomat löytyisivät juuri Kreikasta. 


 

Kokeile uusia lajeja lomasi aikana

Gravel-pyöräilyä, SUP-lautailua ja crossfit-tunteja

– Miltä kuulostaisi oman kotisalisi vaihtaminen aurinkoiseen padel-kenttään, jossa saat vinkkejä ja apua pelaamiseen Apollon omilta ohjaajilta? Treenin jälkeen pääset nauttimaan paikallisista herkuista kuten tuoreesta kalasta, auringossa kypsyneistä tomaateista ja tsatsikista ennen iltauintia Välimeressä, kuvailee Daniel Giray. 

Sporttihotelliemme treenivalikoimasta löytyy loputtomasti treenimahdollisuuksia, kuten gravel-pyöräilyä (eli maantiepyöräily sorateillä) sekä erilaisia vesiurheilulajeja, kuten suppailua ja melontaa.

Toiminnalliseen treeniin on suunniteltu loistavat puitteet, sillä monissa hotelleissamme on ulkona erilliset, katetut tilat, jotka on suunniteltu nimenomaan esimerkiksi crossfit-tyyliseen treeniin. Treenipuitteet on suunniteltu sopimaan kaikille tasosta ja kiinnostuksesta riippumatta. 

Energiset ohjaajat tekevät harjoituksestasi haastavampia - ja hauskempia!

Treenimahdollisuuksia kaikille

– Sporttihotellimme sopivat niin ammattilaisille kuin harrastelijoillekin. Voit treenata oman, henkilökohtaisen ohjelmasi mukaisesti, ottaa hieman rennommin tai kokeilla jotain aivan uutta. Toisin kuin monien muiden matkanjärjestäjien sporttihotelleissa, Apollon sporttihotelleissa treenataan ympäri vuoden, Daniel Giray sanoo.   

Pandemian jälkeen laadusta on tullut yhä tärkeämpi tekijä monien matkailijoiden mielessä. Daniel Girayn mielestä tämäkään ei ole kovinkaan yllättävää 1,5 vuotta kestäneiden rajoitusten jälkeen. 

– Kotoilun jälkeen kaipaamme uusia ja aitoja kokemuksia. Tämä vuosi onkin todellinen mahdollisuuksien vuosi, ja nyt on aika lähteä kokeilemaan jotain uutta ja päästä treenaamaan maailmanluokan puitteissa upeiden maisemien keskellä, Daniel Giray sanoo. 

Padel-ohjaajan vinkit: Miten pääset padel-treenissäsi seuraavalle tasolle?

Oletko koukussa padeliin? Et ole ainoa! Apollon padel-ohjaaja Jesper Bringert kertoo parhaat vinkkinsä, joiden avulla pääset treenissäsi seuraavalle tasolle. 

1. Kiinnitä huomiota otteeseen. Jotta saat lyönneistäsi parhaan mahdollisen hyödyn irti, tärkeintä on ote, jolla pidät mailaasi. Niin sanottu mannermainen ote on lajin perusote, jossa mailaa pidetään kuin vasaraa. 

2. Liiku eteenpäin. Paikkasi kentällä on avainasemassa. Padelissa kannattaa liikkua perusasennosta verkolle, koska silloin pystyt todella grillaamaan vastustajaasi. 

3. Ole aina askeleen edellä. Valmistele lyöntisi aina etukäteen. Älä seiso odottelemassa, vaan siirry nopeasti sinne, minne uskot pallon päätyvän, ja ole valmiina lyöntiin. 

4. Taivuta polvia. Kun taivutat polviasi, et lyö palloa liian korkealta. 

5. Ota rauhallisesti. Monet pelaavat padelia liian nopealla ja stressaavalla tahdilla. Muista säätää ja vaihdella vauhtiasi. Hidas vauhti on usein parempi kuin nopea. 

6. Pelaa ulkona. Jos et ole vielä kokeillut padelin pelaamista ulkona, tee se! Ulkona pelaaminen on rentouttavaa, melutaso on alhaisempi kuin sisähallissa ja saat raitista ilmaa. 

7. Osallistu ohjatulle tunnille. Opettele perustekniikka ohjaajan avulla. Osallistu uudelle opastetulle tunnille, kun tunnet olevasi valmis kehittämään peliäsi edelleen. Vain taivas on rajana!

8. Tee lomamatkastasi padel-viikko. Kehityt pelaajana vielä enemmän, kun pelaat padelia lomaviikkosi aikana. Pääset samalla nauttimaan upeasta ilmastosta ja hyvästä ruoasta ja juomasta. Pelin jälkeen voit pulahtaa kristallinkirkkaaseen Välimereen. Monista kohteistamme löytyy loistavat puitteet padelin pelaamiseen, sekä ammattitaitoisia ohjaajia, jotka ovat aina valmiina auttamaan.