Freeride Camp Cappadocia jokaisen vapaalaskijan bucket list -kohde maagisessa Kappadokiassa! Freeride Camp on tarkoitettu punaisissa rinteissä viihtyville, uteliaille off-pisterinteissä laskijoille, jotka etsivät upeita laskukokemuksia kiehtovissa maisemissa. Tämä lumiloma jää varmasti mieleen!
Tietoa viikosta
Voitko kuvitella vuoren, joka ilmestyy valtavan räjähdyksen seurauksena? Sitä ei halua kokea heti tapahtumahetkellä, mutta prosessin päätyttyä muutaman miljoonan vuoden päästä on edessä upea vuori, lumiset maisemat ja eeppiset laskuolosuhteet! Kun tähän yhdistetään hyvä ruoka, loistavat palvelut ja kokeneet paikallisoppaat, on luvassa poikkeuksellisen upea lumiloma!
Lähes 4000 metrin korkeudessa sijaitseva mahtava Erciyesin huippu tarjoaa upeat näköalat. Hissillä pääset lähes 3500 metriin, ja korkeutensa vuoksi laskettelukausi kestää huhtikuun loppuun saakka. Alueella on huollettuja rinteitä sekä off-pisterinteitä, ja kokeneiden vuoristo-oppaiden johdolla koet vuoriston parhaat palat.
5 päivän matkaan sisältyy 3 laskupäivää rinteissä tai rinteiden ulkopuolella. Matka toteutetaan pienissä, enintään 14 hengen ryhmissä yhdessä paikallisen vuoristo-oppaan johdolla. Matkalla majoitutaan läheisessä Mirada Del Lago -hotellissa, jossa on tarjolla aamiainen ja illallinen. Iltaisin voit rentoutua hotellin spassa, josta löytyy sauna, hamam sekä suuri uima-allas.
Erciyesin laskettelukeskus sijaitsee reilun puolen tunnin päässä Kayserin kaupungin lentokentältä ja noin tunnin päässä Göremen kaupungista, josta suositut kuumailmapallolennot lähtevät.
Unohtumattomien laskettelukokemusten lisäksi Kappadokia tarjoaa myös upeita makuelämyksiä. Aloita päiväsi Kaşarlı-juustolla, kananmunilla, vihanneksilla, vastaleivotulla leivällä ja paikallisesti kasvatetuilla oliiveilla. Lounaalla ja illallisella tarjoillaan usein munakokkelia, täytettyä munakoisoa, köfteä, börekiä ja mezejä. Yksi Kappadokian kuuluisimmista ruokalajeista on Testi -kebab. Testi kebab koostuu vihanneksista ja lihasta, jotka kypsennettään hitaasti saviastiassa ja paloitellaan tarjoilua varten. Toinen Kappadokian tunnetuista ruokalajeista on Mantı, tortellinin kaltainen pasta, joka on täytetty lihalla ja tarjoillaan tomaatti- ja/tai valkosipulikastikkeella. Alueen viinitarhoilta tulee Yaprak Sarma, täytetyt viinirypäleiden lehdet. Päätä ateria jälkiruoalla nimeltä Koftur, joka on rypälemehusta ja jauhoista valmistettu makea herkku.
Tietoa laskettelualueesta
Upean tulivuoren ansiosta alueella on loistavat mahdollisuudet todella hienoon vapaalaskuviikkoon. Matkalla kokeneet oppaat kertovat parhaat vinkkinsä, ja laskupaikat määräytyvät myös ryhmän halujen mukaan.
Vaikeustaso
Saadaksesi matkasta kaiken irti, tulee sinun pystyä laskemaan punaisia reittejä helposti ja olla jo jonkin verran kokemusta off-pisterinteistä. Matkan aikana lasketaan myös melko helpoissa maastoissa. Emme suosittele tätä matkaa aloittelijoille.
Tälle matkalle et tarvitse huiputusvarusteita, mutta parhaan kokemuksen saavuttamiseksi suosittelemme suksia, jotka ovat hieman leveämmät ja jotka kestävät kaikenlaisia pintoja.
Varusteet
Pakolliset varusteet:
- Lumivyöryvarusteet, lapio, sondi ja radiolähetin.
Kypärä
Suksia on myös vuokrattavissa paikan päällä.