Mostar Bosnia

Lähde tutustumaan Bosnia Herzegovinaan

Kroatian lomasi aikana sinulla on mahdollisuus nähdä tutustua myös naapurimaa Bosniaan ja sen tunnetuimpiin nähtävyyksiin. Jos lomailet Makarskan rivieralla tai Dubrovnikissa, on Bosnian rajalle vain muutaman kymmenen kilometrin matka. Voit varata Apollomatkojen mielenkiintoisen retken, tai vuokrata auton ja lähteä tutustumaan kauniisiin maisemiin ominpäin.

Vuokraa auto tai lähde matkaan junalla

Vuokraa auto ja tutustu loman aikana toiseenkin maahan. Luonto Bosniassa on kaunista ja kylissä ja kaupungeissa huomaa heti tulleensa toiseen maahan. Suosittelemme tekemään pysähdyksen Bunan kauniilla vesiputouksilla sekä vierailemaan kauniissa Mostarissa, sillä ne osuvat helposti samalle reitille. Vesiputousten juurilla voi nauttia lounasta kauniissa maisemissa.

Entisessä Jugoslaviassa rautatie oli paras tapa matkustaa rannikolta Sarajevoon. Nykyisinkin on mahdollista matkustaa vanhalla junalla Plocesta Mostariin ja Sarajevoon.

Bunan vesiputous Bosniassa

Medugorje ja Herzeg

Noin kahden tunnin matkan päässä Makarskan rivieralta, sijaitsee Medugorjen kylä. Uskomuksen mukaan Neitsyt Maria ilmestyi täällä vuonna 1981. Sen jälkeen miljoonat kristityt ovat tehneet tänne pyhiinvaelluksia, saadaksen tuntea paikan pyhän voiman.

Bosnia Hezegovinan puolella, ei kovinkaan kaukana Medugorjesta, voi vierailla Herzeg Etno Villagessa, joka on vanhaan tapaan rakennettu kylä, jonka kivestä rakennettujen talojen lomassa kuljeskellessa saa käsityksen siitä millaista elämä alueella on aikoinaan ollut. Herzegissä on mahdollista nauttia illallista, käydä teatterissa ja yöpyä.

Sarajevo

Jos Bosnian pääkaupunki Sarajevo kuuluu kohteisiisi, kannattaa vierailla Tunnelimuseossa. Sarajevon asukkaat rakensivat tunnelit sodan aikana 1990 –luvulla, ja vierailu niissä on tunteita herättävä kokemus. Tunnelit olivat usean vuoden ajan piiritetyn kaupungin ainoa yhteys ulkomaailmaan, ja niiden kautta toimitettiin kaupungin asukkaille esimerkiksi vettä ja ruokaa.