Santorinin pittoreskit kylät

Viihtyisiä pikkukujia ja perinteisiä valkoisia taloja sinisine ovineen, kattoineen ja ikkunoineen – Santorinilta löytyy monia ihania kyliä ja kaupunkeja, joita ympäröivät huimat kalliot, joten uskomattomat maisemat on taattu! 

Pääkaupunki Fira

Fira on Santorinin pääkaupunki, jossa asuu noin 2000 ihmistä. Kaupunki on rakennettu kallion päälle, ja täältä löydät ostosmahdollisuuksia, ihania kahviloita, kauniita maisemia ja pittoreskeja pikkukujia. Kaupungissa on myös monia kultaseppien putiikkeja, kenkäkauppoja ja paljon muuta. Kauniissa vanhassa satamassa voit nautiskella ihanasta illallisesta ja upeista merimaisemista. 

Emborio

Pienestä Emborion kylästä löydät tunnelmallisia, kapeita katuja ja perinteisiä taloja ja kirkkoja. Kylän sisäänkäynniläl on pieni kahvila, josta saa hyviä smoothieita ja kreikkalaista kahvia.

Megalochori

Megalochori toivottaa sinut tervetulleeksi lomailemaan! Valkoiset talot sinisine ovineen luovat kaupunkiin aidon kreikkalaisen tunnelman, ja kaupungista löytyy myös mukava tori ja kirkko, jonka torni on rakennettu kaupungin portin yläpuolelle. Idyllinen pieni tori on mukava paikka ajanviettoon, ja koko kaupunki on täynnä pinkkiä bougainvillea -kukkaköynnöstä. Torin lähellä sijaitsee pieni viinitarhaa, jossa voit käydä tutustumassa viinintekoprosessiin ja maistaa valmiita tuotteita. Kaupungissa on myös monia viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita.

Viihtyisä Akrotiri

Akrotiri, joka sijaitsee saaren lounaisosassa, on rakennettu perinteiseen kreikkalaiseen tapaan, ja pienien katujen varsilla paikalliset usein nauttivat päivästä ja vaihtavat päivän kuulumisia kahvikupposen äärellä. Kylässä on monia hyviä kahviloita ja tavernoita, ja vain pienen matkan päässä sijitsevat Red Beach -ranta ja Farosin majakka. 

Ammoudia

Ammoudia sijaitsee Oian pohjoisosassa, ja tänne pääset helpoiten autolla. Kaupungissa voit nauttia hyvän lounaan yhdessä sen ihanista ravintoloista, tai nauttia upeasta auringonlaskusta. Kaupunki on rakennettu sataman yhteyteen, ja kaupungin maisemat kruunaavat elegantit talot ja huikean korkeat kalliot.

Imerovigli ja Skarosklippan

Imerovigli sijaitsee Oian ja Firan välissä, ja se on tyypillinen valkotaloinen kreikkalaiskaupunki. Monien kreikkalaisten postikorttien maisemat löytyvätkin tästä kyseisestä kaupungista. Imeroviglistä pääset Skarosin kalliolle, jossa oli aikoinaan linna, jota käytettiin saaren rannikon vartioimiseen. Nykyään paikalla on enää rauniot, mutta kävelyretki kalliolle on erinomainen kokemus. Älä unohda ottaa kameraa! 

Pyrgos

Pyrgos oli ennen Santorinin pääkaupunki, ja se on rakennettu vuoren päälle. Vuoren huipulla on linna, joka rakennettiin puolustamaan kaupunkia merirosvojen hyökkäyksiltä. Kaupungin kadut ovat kuin labyrintti – sokkeloisilla kaduilla merirosvojen oli vaikea liikkua linnalle asti. Pyrgoksen ympärillä on yhä raunioita taloista, jotka tuhoutuivat maanjäristyksessä. Viehättävä kaupunki on täynnä jyrkkiä rappusia, pieniä katuja ja kauniita kirkkoja, ja torin laitamilla on myös hyviä ravintoloita ja kahviloita.