10 nähtävyyttä Santorinilla
- lue parhaat vinkkimme!

Santorinin nähtävyydet

Santorini on jännittävä matkakohde, josta löytyy mielenkiintoisia nähtävyyksiä luonnonmuodostelmista historiallisiin paikkoihin ja kreikkalaisiin kaupunkeihin. Täältä löydät parhaat vinkkimme! 

Oian auringonlaskut

Santorinin lomalla on lähes pakko käydä katsomassa Oian auringonlasku. Vanha kaupunki on inspiroinut monia taiteilijoita, eikä epäilystäkään miksi. Kylä sijaitsee saaren pohjoiskärjessä, ja tarjoaa upeat maisemat calderaan ja vastapäisille Sikinoksen, Iosin ja Folegandrosin saarille. Oia on kauniisti koristeltu kylä, jossa on lämmin ilmapiiri. Auringon laskiessa taivas muuttuu upeaksi, moniväriseksi ilmestykseksi. Oiassa on myös kaksi romanttista satamaa: Arméni, jonne kävellään pientä polkua pitkin, ja Ammoudi, jonne pääset vain autolla. Täältä löydät myös monia putiikkeja, joissa myydään ihania koruja ja käsitöitä esimerkiksi tuliaisiksi.

Muinainen Thira

Mesa Vounon huipulla, joka erottaa Kamarin ja Perissan kaupungit, sijaitsee historiallisen Thiran kaupungin rauniot. Täällä pääset kirjaimellisesti kävelemään historiassa taaksepäin, ja fantastiset näköalat kruunaavat kokemukset. Alueella on myös paljon kylttejä ja tietoa kaupungista, joten voit tutustua sen historiaan vielä paremmin.

Mesa Vounosin huipulle pääset niin Perissasta kuin Kamaristakin. Kamarista voit ajaa autolla huipulle asti, ja kaupungista menee myös minibussi. Matka huipulle kestää noin tunnin. Rauniden kiertämiseen kannattaa varata muutama tunti.

Profet Ilias - Santorinin korkein vuori

Profitis Ilias on Santorinin korkein vuori, joka kohoaa 556 metrin korkeuteen. Vuoren huipulta on huikeat näkymät koko saaren ylitse, ja kirkkaimpina päivinä voit nähdä Kreetalle asti. Tänne päästäksesi lähde ensin kohti pientä Pyrgoksen kaupunkia, jolloin tie pikkuhiljaa muuttuu mutkittelevaksi serpentiinitieksi ennen huipulle pääsyä. 

Santorinin linnat

Kykladien saaret ovat säilyneet lähes poikkeuksetta merirosvojen hyökkäyksiltä, ja turvallisen aseman saavuttamiseksi saarille rakennettiin linnoja ja linnoituksia. Monissa kaupungeissa linnoitusten raunioita on näkyvissä edelleen Pyrgoksen, Emborion, Akrotirin, Imeroviglin ja Oian kaupungeissa. Jokaisella on oma erityispiirteensä: Pyrgoksen kaupunki on rakennettu erikoisella tavalla, Akrotirissa on suuri linna, Imeroviglistä on upeat maisemat ja Emborio, jonka perinteinen tyyli on säilynyt edelleen. 

Thirassian saari

Thirassian saari oli aikoinaan osa Santorinia, ja se on pysynyt myös suhteellisen koskemattomana. Pienessä Manolaksen kylässä odottaa aito kreikkalainen ilmapiiri, ja Rivan satamassa voit nauttia upeasta, kristallinkirkkaasta vedestä. Ammoudikselta lähtee vene Rivaan, Krofokselle ja Manolakseen kolme kertaa päivässä. Älä unohda pakata snorklausvälineitä ja piknik-koria! 

Ammoudia

Ammoudian kaupunki sijaitsee Oian pohjoispuolella, ja tänne pääset helpoiten autolla. Kaupungin ihanissa ravintoloissa voit nauttia hyvän lounaan, ja iltaisin voit ihastella upeaa auringonlaskua. Kaupunki on rakennettu sataman yhteyteen, ja elegantit talot on rakennettu pitkin vuoren rinnettä. 

Esihistoriallinen museo

Esihistoriallisesta museosta löydät jäänteitä antiikkisesta Akrotirista, jota kutsutaan myös nimellä Kreikan Pompeji. Kaupunki tuhoutui tulivuorenpurkauksen yhteydessä 1450 eaa. Alueelta on löytynyt monia jännittäviä löytöjä, joista monet on viety museoon Firassa. Sisäänkäynnillä voit ostaa liput arkeologiseen museoon ja esihistorialliseen museoon. 

Majakka mahtavilla maisemilla 

Santorinin itäpuolella sijaitsee Faroksen majakka. Maisemat kristallinkirkkaan meren ylitse ovat mahtavat – täältä voit nähdä myös Nea Kamenin tulivuoren, pienen valkoiset Aspronisin saaren sekä Oian kaupungin. Matkalla Farokselle sijaitsee myös pieni tienvarsiputiikki, jonka omistaa vanha kreikkalaisnainen, joka on koko ikänsä hoitanut tomaatti- ja kaprisviljelyksiä. Hän tekee myös kaprissäilykkeitä ja aurinkokuivattua tomaattia, jotka ovat paikallinen erikoisuus. Pysähdy kaupassa kotimatkalla ja osta perinteiset herkut kotiin! 

Panagia Episkopi

Saaren vanhin bysanttilainen kirkko rakennettiin Neitsyt Marian kunniaksi, ja se on ollut myös piispanistuin. Kirkolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia, ja vierailu tänne tarjoaa kauniita maisemia ja mukavan ympäristön. Opastuksen avulla koet kirkon koko historian – kirkolla on enemmän tarjottavaa kuin miltä aluksi näyttää. 50 sentin sisäänpääsymaksu maksetaan sisäänkäynnin yhteydessä.

Mesa Gonian aavekaupunki

Kykladien saariryhmällä tapahtuneen suuren maanjäristyksen jälkeen Mesa Gonian kaupungista jäi jäljelle vain rauniot, ja ne ovat nykypäivänä mielenkiintoinen nähtävyys. Ilmapiiri täällä on todella erityinen, ja aika tuntuu pysähtyneen.