Santorinin makuelämykset

Suosittu Santorini tarjoaa ihania ravintoloita, baareja ja kahviloita, joissa makuelämys on taattu. Kokeile myös saaren omia erikoisuuksia, kuten valkoisia munakoisoja ja Favaa. 

Valkoinen munakoiso

Santorinin pienellä saarella on monia erikoisuuksia. Yksi tunnetuimmista on valkoinen munakoiso – tätä kannattaa kokeilla! 

Fava

Fava on kikherneiden ja linssien välimuoto. Tätä erikoisuutta on saatavilla ainoastaan Santorinin saarella. 

Makua kapriksista

Ympäri saarta kasvaa villejä kapriksia. Klassinen kreikkalainen salaatti on yleensä maustettu kapriksen lehdillä – yksinkertaista mutta fantastisen hyvää! 

Perinteisiä annoksia Santorinilla

Santorinin perinteisissä ruoissa on usein kapriksia ja makrilleja. Kokeile myös perinteistä muhennosta sipulin ja meribassin kera tai härkäpapuja kikherneiden kanssa. Pasta-annoksissa on usein mukana myös Santorinin omaa juustoa! 

Mukavat rantabaarit

Vilkkaassa Perivolosissa on paljon viihtyisiä rantabaareja. Rantabaareissa on aina miellyttävä ja rento ilmapiiri, joten voit huoletta asettua yhteen mukavista baareista ja vain nauttia tunnelmasta. 

Donkey Beer

Hieman Kamarin ulkopuolella sijaitsee panimo nimeltään Santorini Brewing Company, josta tulee paikallinen Donkey Beer -olut. Täällä voit osallistua opastetulle kierrokselle, jossa pääset tutustumaan tekoprosessiin. Aasi, joka on saaren symboli, on länsä koko ajan. Olutmerkin etiketti ja nimi ovat peräisin tästä rakastetusta eläimestä. Donkey -olutta on kolmea erilaista: Yellow, joka on miedoin, Red, jossa on jo enemmän makua ja Crazy, joka on kaikista vahvin. 

Vinsanto

Santorinilla lomaillessasi sinun täytyy ehdottomasti maistaa Vinsantoa. Se on paikallisesti tuotettu jälkiruokaviini, joka on valmistettu aurinkokuivatuista viinirypäleistä, jotka antavat viinille todella makean maun. Visnto on myös täydellinen tuliainen kotiinvietäväksi!