
Ruoka ja juoma Naxoksella
Naxoksella on paljon tarjottavaa kreikkalaisesta keittiöstä. Voit vapaasti kokeilla joitakin saaren erikoisuuksia, kuten Kitron-likööriä, Graviera-juustoa ja herkullista viiniä, joka on valmistettu sekä sinisistä että vihreistä rypäleistä.
Hyviä juustoja
Naxos on kuuluisa juustonvalmistuksestaan, ja täällä on paljon valinnanvaraa. Maista esimerkiksi Naxoksen omaa Gruyère-juuston muunnelmaa: Gravieraa.
Kitron-likööri
Älä missaa Naxoksen omaa likööriä - sitruunalikööriä. Siinä on sitrushedelmän, sitronin, raikas maku, jota löytyy vain tältä saarelta. Tämän suuren ja kauniin hedelmän lehtiä käytetään liköörin valmistukseen, jota tarjoillaan aterian jälkeen. Sitä on saatavilla kolmessa eri makuvaihtoehdossa: valkoinen on kuiva, vihreä on medium ja punainen on supermakea. Chalkissa on sitronitislaamo, jossa kannattaa vierailla.
Gyros
Gyros pitaleivässä, kreikkalainen kebabin muunnelma. Valitse kanan ja sianlihan väliltä. Tarjoillaan tzatzikin, tomaatin ja ranskalaisten perunoiden kera pitaleivässä. Täyttävää ja maukasta edulliseen hintaan.

Kuivaruoka
Klassinen kuva Kreikasta on auringossa kuivumassa roikkuva mustekala. Ne kuivataan oikean koostumuksen saavuttamiseksi, kunnes niistä tulee välipala illan aperitiivin kera.
Fetajuustopiirakka suoraan leipomosta
Entäpä fetajuustopiirakka suoraan leipomosta? Höyryävän kuumaa ja rapeaa, ja yhtä hyvää aamupalaksi kuin lounaaksi.
Oyzeri
Illalla kreikkalaiset kokoontuvat tavallisissa baareissaan, jotka tunnetaan nimellä Oyzers, ja nauttivat ouzon grillatun tuoreen kalmarin kera. Aamulla kannattaa myös vierailla täällä, kuten kahvittelemaan yhdessä. Baletta, klassinen Oyzeri satamassa, on ollut saman perheen omistuksessa vuodesta 1952.
Paikallinen viini
Naxos on viinijumala Dionysoksen syntymäpaikka, eikä ehkä yllätä, että saari on kuuluisa hyvästä viinistään. Viini on valmistettu sekä sinisistä että vihreistä rypäleistä, ja sillä on erittäin omaleimainen maku.

Vinkkejä & inspiraatiota
Katso kaikki Naxoksen matkavinkkimme, etsi ja varaa matka Naxokseen tai tilaa uutiskirjeemme.


