Leija- ja purjelautailua Lefkaksella

Lefkaksella on mahdollisuus kaikenlaisiin vesiurheilulajeihin. Löydät leija- ja purjelautailijoita ympäri maailman harjoittelemassa haastavilla aalloilla. Lefkadan rannat ovat usein maailman 10 parhaan surffausrannan joukossa. Tuulet ovat voimakkaita, lämpimiä ja juuri loistavia surffareille. Ne ovat pääasiassa länsi- ja luoteistuulia, ja puhaltavat lähes samaan aikaan joka päivä – varhaisesta aamusta iltapäivälle saakka. 

Lue lisää ja varaa matkasi Lefkakseen

 

Purjelautailua Lefkaksessa

Parhaat surffausrannat

Lefkaksella on kaksi rantaa, jotka ovat suosittuja surffareiden keskuudesa: Vassiliki Lefkaksen eteläpuolella ja Agios Ioannis pohjoisessa. Vassiliki soveltuu parhaiten purjelautailuun, kun taas Agios Ioannis leijalautailuun. Molemmilla rannoilla voit kuitenkin hyvin tehdä molempia lajeja.

Milos Beach, Lefkas

Kokeneemmille ja aloittelijoille

Aivan Agios Ioannisin vieressä sijaitsee Milos Beach, joka on myös suosittu leijalautailijoiden keskuudessa. Täällä järjestetään mm. Kite Surf Open. Koska tuuli on kovaa ja aallot korkeampia, ranta sopii paremmin kokeneemmille surffareille. Jos olet aloittelija, sopii Agios Nikolaosin ranta sinulle paremmin, jossa ei tuule yhtä kovaa. 

Surffilautoja

Aina lähellä surffausta

Lefkas on melko pieni saari, joten missä tahansa majoitutkaan, olet aina lähellä surffausrantoja. Jos asut Nidrissä, Vassilikiin ja Agios Ioannikseen kestää noin 25 minuuttia. Jos olet tullut saarelle vain surffaamaan, ottamaan aurinkoa ja rentoutumaan rannalla, kannattaa valita hotelli Vassilikista. Agios Nikolaos sijaitsee mantereella, jonne pääset ylittämällä sillan, ja matka Lefkaksen keskustasta kestää autolla noin 20 minuuttia.