Platanias kohdetiedot

Ruoka ja juoma:

Kahden ruokalajin illallinen, esimerkiksi kreikkalainen salaatti ja moussaka, maksaa ravintolassa noin 14 €/henkilö, olut noin 3,80–4,30 €.

Lentokenttäkuljetus:

Bussimatka Hanian lentokentältä Plataniaksen hotelleihin kestää noin 50 minuuttia. Huomioithan, että lentokenttäkuljetusten kesto voi vaihdella riippuen reitistä, pysähdysten määrästä ja liikenteestä. Apollon henkilökuntaa ei normaalisti ole mukana lentokenttäkuljetuksessa.

Rannat:

Plataniaksen ranta on hiekkaa, jonka seassa on pieniä kiviä. Vedenalaisia virtauksia esiintyy kovalla tuulella koko rannikolla.

Rantahotellit vuokraavat ranta-alueen kunnalta ja näin ollen aurinkotuolit ja -varjot ovat rannalla lisämaksusta.

Iltaelämä:

Korkeasesongin aikaan Plataniaksessa on alueen "villimpi yöelämä". Kylässä on suuri valikoima baareja, diskoja ja yökerhoja.

Julkinen liikenne:

Plataniaksesta ja Malemesta on hyvät paikallisbussiyhteydet muihin läntisen Kreetan kohteisiin. Itään haluavien on ensin suunnattava Hanian kaupungin pääbussiasemalle. Koko Hanian rannikolla voi matkustaa taksilla tai vuokrata auton, moottoripyörän, mopon tai polkupyörän. Hanian lentokenttä sijaitsee Akrotirissä, noin 14 kilometriä kaupungista, ja siltä on reittiyhteydet Ateenaan. Suosittelemme auton vuokraamista ja tutustumista omin päin Kreetan moniin nähtävyyksiin ja rantoihin.

Aktiviteetit:

Useita mahdollisuuksia, kuten vesiskootterit, riippuliito ja rantalentopallo.

Hyvä tietää:

Huomioithan, että sähkö on Kreetalla kallista. Lisämaksullinen ilmastointi hotellissa maksaa noin 7–10 euroa/päivä/laite. Suuremmissa huoneistoissa on yleisesti kaksi tai useampia ilmastointilaitteita.