Plakias, Kreeta

5 syytä matkustaa Plakiakseen

Haluatko tietää lisää vielä vähemmän tunnetusta Plakiaksesta? Tutustu vinkkeihimme, miksi sinun tulisi matkustaa juuri Plakiakseen!

1. Luonto

Plakiakselle tyypillistä ovat vaikuttavat maisemat ja luonto. Täällä on korkeita, jyrkkiä vuorenrinteitä, vehreitä puita, rotkoja ja kauniita rantoja - kohde on oikea luonnonystävien ja vaeltajien paratiisi!

2. Kristallinkirkkaat vedet

Plakiaksessa voit nauttia kristallinkirkkaista ja lempeän rauhallisista merivesistä. Plakias on oiva kohde lapsiperheille, jossa perheen myös perheen pienimmät voivat polskia ilman pelkoa suurista aalloista.

3. Aito tunnelma

Plakiaksessa vältyt suurilta ihmismassoilta. Täällä tunnelma on rauhallinen ja rento, pääset kokemaan kreikkalaisen arkipäivän läheltä pienine veneineen ja paikallisasukkaineen. Kaupungissa on lisäksi paljon elämää, kuten cocktailbaareja ja elävää musiikkia.

Ranta Plakiaksessa

4. Rantakatu

Plakiaksen viihtyisän rantakadun varrella on useita ravintoloita ja putiikkeja. Rantapromenadin varrella on viihtyisiä, pieniä matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja tavernoita. Illan tullen voit istahtaa rantabaariin ja nautiskella hyvän drinkin parissa auringonlaskussa.

5. Mainio tukikohta

Mikäli haluat tutustua Kreetaan omatoimisesti, on Plakias hyvä tukikohta! Lähde päiväretkelle Prevelin luostariin, Frangokastellon linnaan, Knossokseen, Samarianrotkoon, Baloksen laguunille ja Rethymnonin kaupunkiin, jossa on kilometrien pituinen hiekkaranta. Myös pikkukylät Mirthios, Spili ja Agia Galini ovat vierailun arvoisia kohteita.