Pyöräilyä Kreetalla

Aktiivilomailijan Kreeta

Kreeta on ihanteellinen kohde aktiivilomailijoille! Täältä löydät runsaan valikoiman erilaisia vaihtoehtoja joista valita. Kreeta on suosittu kohde vaeltajien keskuudessa monien vaellusreittien ja upean luonnon vuoksi. Voit myös kokea Kreetan mukavasti pyöräillen, tai kokeilla erilaisia vesiaktiviteetteja, kuten purjelautailua, leijalautailua, sukeltamista, snorklausta ja merikajakointia.

Vaella ja pyöräile Kreetalla

Kreetan luonto on täydellinen vaeltamiseen, ja koko saaren ympärille levittäytyvä pitkän matkan vaellusreitti E4 sopii ulkoilusta nauttiville. Jos haluat kävellä lyhyemmän matkan, on Stalosin vaellus sinun vaihtoehtosi. Se alkaa Marian Tavernalta Kato Stalokselta, ja päättyy Atrion hotellille Agia Marinassa. Matka on noin 7 kilometriä pitkä. Ennen vaellustasi voit käydä Apollomatkojen toimistolla Katos Staloksessa hakemaan kartan sekä ajo-ohjeet.

Purjelautailua Kreetalla

Jos nautit pyöräilemisestä, voit tehdä sitä myös Kreetalla! Samalla näet kauniita maisemia ja viehättäviä kyliä. Useimmat tiet soveltuvat hyvin pyöräilyyn eivätkä ole liian kiireisiä. Suosittu pyöräilyalue on Analipsi, joka sijaitsee Hersonissoksen ulkopuolella. Täällä pyöräilet kauniissa ympäristössä oliivilehtojen tuoksuessa!

Vesiaktiviteetteja Kreetalla

Itä-Kreetan Hersonissoksessa on täydelliset olosuhteet vesiurheiluun! Purjelautailun ja leijalautailun suosio jatkaa kasvuaan, ja Kreetalta löydät useita surffikeskuksia, joissa voit osallistua ohjatuille tunneille tai vuokrata välineitä. Jos haluat tutustua vedenalaiseen maailmaan, voit kokeilla myös snorklausta tai sukeltamista kristallinkirkkaassa vedessä. Kaikki lajit sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin. Koulutettujen ohjaajien opastuksella voit osallistua sukellusretkille rannalta tai veneestä.

Muita aktiviteetteja

Merikajakointi on erityinen tapa kokea Kreetan rannikko, ja voit päästä tutustumaan paikkoihin jotka olisivat muuten saavuttamattomissa. Voit myös kokeilla kiipeilyä, jolloin koet Kreetan kauniin luonnon, ja kokemus takaa varmasti upeat näkymät. Sinulle, joka nautit golfista, löytyy Kreetan oma 18-reikäinen golfklubi The Crete Golf Club Hersonissoksen ulkopuolella. Kauniilta alueelta löytyy Välimeren parhaita golf-kenttiä. Välineistöä voi vuokrata paikan päältä.

 

Ratsastamalla koet upeat kreikkalaisen luonnon. Voit halutessasi vierailla Zoraidaksessa aivan Georgioupoliksen ulkopuolella. Retkiä löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneemmilleki, ja voit ratsastaa joko yksin tai ryhmässä.