Shoppailua Kreetalla

Shoppailua Kreetalla

Kreetalla on loistavat mahdollisuudet ostosten tekoon – täältä löydät kaikkea Heraklionin kauppakeskuksista mukaviin markkinoihin, käsitöihin ja paikallisiin tuotteisiin kuten oliiviöljy, hunaja ja mausteet. 

Kreetan parhaat ostosmahdollisuudet

Heraklionista löydät parhaat merkkikaupat kuten Zara, Bershka ja Pull & Bear, ja basaarikadut, joilla myydään kaikkea maan ja taivaan väliltä. Suurin osa kaupoista on auki 9.00-14.30. Tiistai- ja torstai-iltaisin on myös ilta-aukioloajat, jotka ovat klo 17.30 ja 21.00 välillä.

Joka torstai ja lauantai klo 8.00 ja 14.00 välillä pidetään markkinat Heraklionin laitamilla, joilla myydään kaikkea mausteista ja vihanneksista koruihin ja vaatteisiin. Markkinoilla on mukava kuljeskella ja tutkia mitä kaikkea on tarjolla. Helpoin tapa on ottaa paikallisbussi Heraklioniin, ja jatkaa siitä taksilla markkinapaikalle.

Shoppailua Kreetalla

Ostokset Haniassa

Haniassa on iso kauppoja auki koko päivän lukuunottamatta sunnuntaita, jolloin kaupat sulkeutuvat klo 14.00. Tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin on myös ilta-aukioloajat klo 17.30 ja 21.00 välillä. Vanhoissa kaupunginosissa ja Plataniaksessa kaupat ovat usein auki koko päivän, jokaisena viikonpäivänä. Osa sulkeutuu siestan ajaksi.

Aivan Hanian keskustasta löytyy Kreetan suurin kauppahalli Agora. Täältä löydät lukuisia kauppoja, jotka myymät paikallisia herkkuja kuten oliiviöljyä, juustoa, viiniä, rakia ja vihanneksia sekä tuoretta kalaa ja lihaa. Yrttejä ja mausteita käytetään paljon kreikkalaisessa ruuanlaitossa, joten kauppahallista löydät myös oreganoa, timjamia, rosmariinia ja basilikaa, jotka ovat yleisimmin käytettyjä mausteita. Vie omat suosikkimakuelämyksesi kotiin – niin paljon tuoreempaa kuin kaupasta ostettuna! Avoinna maanantaista lauantaihin klo 8.00-14.30 ja tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 18.00-21.00

Kreetan markkinat

Agios Nikolaosessa on ulkoilmamarkkinat joka keskiviikko aamupäivä, ja ne järjestetään vanhassa julkisessa sairaalassa. Eloundassa voit käydä pienmarkkinoilla joka perjantai aamupäivä. Hanian markkinat ovat keskiviikkoisin, torstaisin ja lauantaisin. Torstain markkinoilla Nea Choran kaupunginosassa voit ostaa esimerkiksi vihanneksia, hedelmiä ja vaatteita. Markkinat ovat auki klo 7.00-14.00.

Rethymnonissa on perinteiset markkinat klo 8.00 ja 14.00 välillä torstaisin kaupungin puistoa vastapäätä olevalla parkkipaikalla. Täältä voit ostaa ihania tuoreita hedelmiä ja kypsiä vihanneksia. Markkinoita on myös maanantaisin ja lauantaisin muissa paikoissa kaupungin eri osissa.

Vie kotiin pala Kreetaa

Vie kotiin pieni pala Kreetaa ostamalla esimerkiksi paikallista oliiviöljyä, joka on maailmanlaajuisesti tunnettua korkeasta laadustaan ja ainutlaatuisesta maustaan. Öljyn lisäksi voit ostaa purkillisen hunajaa tai vaikkapa paketillisen tuoksuvia mausteita. Paikalliset käsityöt ovat myös mukavia tuliaisia. Kritsan, Kotoulofarin ja Anogian kylissä voit ostaa kauniita käsitöitä ja Thrapsonista upeita keramiikkatuotteita.