Rethymnonin linnake

Länsi-Kreetan nähtävyydet

Länsi-Kreetalta löytyy paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä joita voit käydä tutkimassa lomasi aikana. Täältä löydät vinkkejämme länsi-Kreetan parhaisiin nähtävyyksiin!

Rethymnonin linnoitus

Tämä linnoitus rakennettiin alunperin suojelemaan kaupunkia turkkilaisten hyökkäyksiltä, mutta Rethymnon valloitettiin kuitenkin 30 päivän taisteluiden jälkeen vuonna 1646. Suurin osa muurista säilyi, jopa turkkilainen Sultan Ibrahimin moskeija. Myöhemmin sinne rakennettii amfi-teatteri jota käytetään erilaisiin konsertteihin. Kesäisin täällä pidetään renessanssi-festivaali, jonne tulee vierailijoita ympäri maailmaa kuuntelemaan musiikkia tai katsomaan teatteria ja balettia. Kaupungin arkeologinen museo sijaitsee vanhassa turkkilaisessa vankilassa linnoituksen pääsisäänkäyntiä vastapäätä. Museon kokoelmissa on löytöjä kivikaudelta, minoalaiselta kaudelta ja Rooman valtakunnan aikakaudelta. Auki joka päivä paitsi maanantaisin.

Kukka Kreetalla

Puutarhat ja hautausmaat

Kreetan kasvitieteellisessä puutarhassa, joka sijaitsee Plataniaksen eteläpuolella, voit tutustua monipuoliseen luontoon. Puutarhassa näet tuhansia erilaisia kasveja, kukkia ja puita ympäri maailmaa, ja voit kuunnella purojen solinaa ja lintujen viserrystä. Viettää päiväsi rauhassa ja nälän yllättäessä voit nauttia lounasta puutarhan tavernassa.

Toisen maailmansodan aikana kuolia monia sotilaita ympäri Kreetaa, ja sen ajoilta löytyy kaksi haustausmaata – liittoutuneille Soudabuktenissa ja saksalaisille Malemen ulkopuolella. Joka vuosi monet veteraanit tulevat hautausmaille osoittamaan kunnioitustaan, ja kreetalaiset itse eivät unohda koskaan menneisyyden tapahtumia.

Melidonin luola

Melidonin luola on epätodellisen kaunis tippukiviluola lähellä Rethymnonia, ja se oli tärkeä osa Kreetan itsenäisyystaistelua. Vuonna 1824 yli 3000 sotilasta piilottautui luolaan turkin armeijalta. Sotilaat kuitenkin löydettiin ja sytytettiin tuleen luolan suulla, jottei kyläisiä poltettaisi. Tämä luola sopii seikkailunhaluisille ihmisille – siellä ei ole sisäänpääsyä tai opastusta jos menet omin päin. Oma taskulamppu kannattaa ottaa mukaan jos haluat ihastella vaikuttavia tippukivimuodostelmia. Luolalle voi saapua tietä pitkin Rethymnonista Paramaan päin, josta löydät kylttejjä Melidonin luolalle. 

Minoalainen hautapaikka

Kreetan ainosta tammimetsästä Armenin ulkopuolelta löytyy minoalainen hautapaikka noin 1400-luvulta e.a.a. Laajalta alueelta löytyy 231 hautaa, ja vierailijoilla on mahdollisuus tutkia niitä lähempää. Kaivaminen jatkuu tänäkin päivänä, ja syrjäinen paikka luo jännittävän vastakohdan nyky-yhteiskunnalle. Paikalle voi ajaa Rethymnonista kohti Armenia/Spiliä, ja se sijaitsee oikealla puolella risteyksen jälkeen.

Käy luostarissa

Prevelin luostari Kreetan eteläpuolella rakennettiin 1600-luvulla, ja siihen kuuluu kaksi eri rakennusta: Kato Moni ja Piso Moni. Ne sijaitsevat pienen matkan päässä toisistaan ja molemmissa voi vierailla. Käytä tilaisuus hyväksi ja vieraile myös hienoilla rannoilla luostarin alapuolella!

Psiloritissa, noin 2.5 kilometrin päässä Rethymnonista, sijaitsee kaunis Arkadin luostari, joka nimettiin keisari Arkadiosin mukaan. Kreetan tärkein luostari rakennettiin venetsialaisen aikakauden aikana ja sillä on erityinen historia. 1866 luostariin tuli naisia ja lapsia, jotka olisivat mielummin räjäyttäneet itsensä kuin jääneet turkkilaisten vangeiksi. Luostari on avoinna kesäisin joka päivä.

Luostari Kreetalla

Akrotirin niemimaa sijaitsee Hanian kaupungin pohjoispuolella, ja täältä löydät useita upeita luostareita kuten Agia Triada ja Gouvernetou, josta voi vaeltaa Katholikoniin, saaren vanhimpaan luostariin joka ei ole enää käytössä. Luostarin yhteydestä löytyy fantastisia rantoja kuten Marathi ja Stavros, jossa voit vuokrata aurinkotuolin ja nauttia kristallinkirkkaasta vedestä.