Korfun kaupunki

Viehättävät kaupungit ja kylät

Korfulta löydät kaupunkeja ja kyliä, joissa on hurmaavia kapeita kujia ja paljon hyviä ravintoloita. Mikä voisi olla parempaa kuin tarkkailla sivusta paikallisten elämänmenoa, tutkia vanhoja rakennuksia ja vain nauttia ilmapiiristä? 

Viehättävä Korfun kaupunki

Korfun kaupungin vanhassa osassa on viihtyisä tunnelma, ja monia kauniita rakennuksia ja arkkitehtuuria. Täällä näet selvästi kuinka Korfun entiset valloittajat ovat vaikuttaneet rakennustaiteeseen. Kaupungissa on paljon nähtävää, joten varaa tarpeeksi aikaa kapeiden katujen kulkemiseen. Town Hall Square on tunnettu paikka Korfun kaupungissa ja torilta löydät kunnantalon, katolisen kirkon ja muita virallisia rakennuksia. 

Korfulla järjestetään päivittäin pieniä festivaaleja elokuun puolessa välissä. Joka päivä on erilainen teema, ja suurin festivaali pidetään 15 elokuuta. Juhlallisuudet tapahtuvat usein Korfun kaupungissa. 

Faliraki ja Vidos

Kun kuljet St. Michaelsin portin ja St. Georgen palatsin ohi, saavut Korfun kaupungin osaan nimeltä Faliraki. Täältä löydät mukavan ouzo-baarin nimeltä En-Plo. Falirakin ulkopuolella sijaitsee Vidoksen saari, jonne voit mennä veneellä. Saarella on ravintola, ja se on myös täydellinen paikka piknikille. Kesäisin saarella pidetään kesäleirejä kreikkalaisille koululaisille. 

Korfun kaupunki

Acharavi

Korfun pohjoispuolella sijaitsee saaren kolmanneksi suurin kaupunki,  Acharavi. Kaupungin pääkadun molemmilla puolilla on kauppoja, pankkeja, supermarketteja, ravintoloita ja baareja. Acharavin ulkopuolella sijaitseva hiekka- ja kiviranta sopii hyvin lapsiperheille. 

Kylä monipuolisella historialla

Perithian kylä on mielenkiintoinen paikka vierailla. Se sijaitsee Kassiopin ja Acharavin välissä, ja se perustettiin kun Korfun rannikkokylien asukkaat pakenivat merirosvoilta. Ihmiset jäivät lopulta asumaan tänne 1500 asukkaan kylään. Nykyään kylässä asuu vain kuusi ihmistä, sillä muut perheet muuttivat takaisin 1900-luvun alussa. Hylätyt talot on raketettu kivestä, ja eroavat Korfun muista rakennuksista. Kylässä on viisi taverna, jotka ovat tunnettuja niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. 

Kalliokylä Korfulla

Mukavat kylät

Petriti on pieni kalastajakylä, joka sijaitsee Lefkimmin lähellä. Satama on rauhallinen, jossa on paikallisia kalastajia veneineen. Täällä on pieni ranta upealla näkymällä, ja muutamia tavernoita jotka tarjoavat herkullista tuoretta kalaa. Petritistä pohjoiseen sijaitsee Notoksen kylä, jossa on myös ihana pieni ranta.  

Kyläelämää Sinaradessa

Sinarades sijaitsee Agios Gordiksen yläpuolella, ja ylös kylälle on mukava kävelymatka. Jos asut Gordiksessa, voit joko kävellä kylälle tai vuokrata skootterin tai mönkijän. Ylhäällä Sinaradessa sijaitsee Aerostato, josta on upeat maisemat. Täällä voit pysähtyä kahville ennen kuin lähdet takaisin Gordikseen. Sinaradesta menee myös bussi Korfun kaupunkiin.