Colosseum, Rooma

Kaikki mitä haluat tietää Colosseumista

Yksi Rooman upeimmista nähtävyyksistä on Colosseum, roomalainen amfiteatteri, joka rakennettiin jo vuonna 70 jaa. Rakennus tunnetaan myös nimillä Kolosseum tai Flaviusten amfiteatteri. Täällä pääset kävelemään samoja katuja pitkin kuin lukuisat sukupolvet sinua ennen, ja tuntemaan historian havinan. Tule paikalle aamulla ja varaa lippusi etukäteen, jos haluat välttää pitkät jonot ja odotusajat. 

Colosseumin historiaa 

Colosseum, tai Flaviusten amfiteatteri kuten sitä aikaisemmin kutsuttiin, on suurikokoinen amfiteatteri keskellä Roomaa. Teatteri on ympärysmitaltaan 524 metriä ja korkeudeltaan 48 metriä. Roomalaiset kerääntyivät tänne aikoinaan seuraamaan gladiaattoripelejä, eläintaisteluita, teloituksia ja teatteriesityksiä. 

Colosseum yöaikaan

Rakennuksessa oli monia hienouksia. Ensimmäisen 100 vuoden aikana Colosseum pystyttiin täyttämään vedellä, ja siellä järjestettiin erilaisia vesitaisteluita. Colosseumin lattia rakennettiin myöhemmin hyödyntämään gladiaattoreita, ja paikalle rakennettiin myös hissejä ja häkkejä joista taistelijat ja eläimet pääsivät areenan sisälle. Rakennuksen katossa oli 240 vaijeria, joissa riippuvat kankaat suojelivat katsojia auringolta, tuulelta ja sääolosuhteilta. Valtava areena oli käytössä jopa 500-vuotta, ja yli 50 000 katsojaa mahtuivat seuraamaan erilaisia pelejä ja esityksiä. Jotta stadionille siirtyminen sujuisi mahdollisimman vaivattomasti, sinne rakennettiin lähes 80 eri sisäänkäyntiä. Keisarilla ja muilla yläluokkaisilla roomalaisilla oli oma sisäänkäyntinsä, ja muut kansalaiset käyttivät 76 eri sisäänkäyntiä. 

Opastetut kierrokset ja liput Colosseumiin

Tällä rakennuksella on taustallaan niin paljon historiaa, joten suosittelemme lämpimästi osallistumaan opastetulle kierrokselle. Voit ostaa joko kierroksen, jossa kierrät ryhmän mukana oppaan johdolla, ja tarjolla myös audio- ja videokierroksia, joiden kautta opit Colosseumin jännittävästä historiasta ja arkkitehtuurista. Täältä voit varata opastetun kierroksen.  

Hinnat vaihtelevat ikäluokittain. Lue lisää hinnoista ja alennusryhmistä. Vinkki! Jokaisen kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina Colosseumin sisäänpääsy on ilmainen, jolloin et tarvitse lippua. 

Colosseumin aukioloajat

Colosseum on avoinna joka päivä klo 8.30 alkaen. Sulkemisajat vaihtelevat sesongin mukaan. Lisätietoa löydät täältä.

Kuinka pääset paikalle

Colosseumille pääset helposti metrolla, bussilla tai raitiovaunulla. Jos matkustat metrolla, ota sininen linja B ja hyppää pois Colosseumin asemalla. Kun tulet ulos metrosta, et voi enää eksyä! Jos tulet bussilla, voit valita itsellesi sopivimman bussin viidestä eri bussilinjastosta – 75, 81, 673, 175 tai 204, ja myös bussissa voit jäädä pois Colosseo-nimisellä bussipysäkillä. Raitiovaunulla matkustaessasi ota linja 3, ja jää pois Colosseon pysäkillä. 

Colosseum, Rooma

Metro: Linja B (sininen linja)                           Pysäkki: Colosseo 
Bussi: Linjat 75, 81, 673, 175, 204                  Pysäkki: Colosseo
Raitiovaunu: Linja 3                                        Pysäkki: Colosseo