piazza_del_duomo

Piazza del Duomo Milanossa

Piazza del Duomo on ehdoton nähtävyys Milanon viikonlopussa. Se on kaupungin tärkein tori ja sekä geologisesti että kävijämääriltään kaupungin keskipiste.

Piazza del Duomo on neliön muotoinen aukio ja sen kokonaispinta-ala on 17 000 neliömetriä.  Tämän aukion ympärillä sijaitsee moni Milanon tunnetuimmista nähtävyyksistä, kuten Milanon katedraali, Duomo, Galleria Vittorio Emanuele II ja kuninkaallinen palatsi. Toria alettiin rakentaa 1400-luvun alkupuolella ja se on 1900-luvulta eteenpäin näyttänyt enemmän tai vähemmän samalta. Aukiota ympäröivät terassit ja ravintolat ja täällä voit nähdä paljasjalkaisia milanolaisia viettämässä aikaa, sillä aukio on luonnollinen tapaamispaikka.

Nähtävää Piazza del Duomossa

Aukion suosituimman vetonaulan – Duomon katedraalin – lisäksi ympärillä on monia muitakin mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Keskellä aukiota seisoo Italian ensimmäistä kuningasta, Vittorio Emanuele II, esittävä suuri patsas. Milanon kuninkaallinen palatsi, Palazzo Reale di Milan, sijaitsee myös aukiolla. Tänä päivänä palatsia käytetään kulttuurikeskuksena ja taidenäyttelyjen tilana, mutta aikoinaan se on toiminut Italian hallituksen työtilana. Nykyään palatsin 7000 neliömetriä on kattaa yli 1500 julkisesti näytteillä olevaa taideteosta.