Nähtävyydet Milanossa

Milanon nähtävyydet

Milanossa on paljon maailman kuuluja nähtävyyksiä. Täällä on klassisia konserttisaleja, maailman toiseksi suurin goottilainen katedraali ja upeita rakennuksia. Kokosimme tälle sivulle Milanon viisi tärkeää nähtävyyttä.

La Scala

Milano on koti yhdelle maailman kuuluisimmista oopperataloista – La Scalalle. Se avattiin elokuussa 1778 ja on siitä asti ollut päänäyttämö joillekin maailman kuuluisimmista oopperalaulajista. Oopperatoiminnan ohella rakennuksessa on järjestetty tanssiaisia ja uhkapelejä.  Jos et halua ostaa lippua oopperaan, voit kuitenkin vierailla Sa Scalan päivittäin auki olevassa museossa.

Osoite: Via Filodrammatici, 2

Duomo di Milano

Duomo di Milano on maailman toiseksi suurin goottilainen katedraali. Täällä myös istuu Milanon roomalais-katolilaisen kirkon arkkipiispa. 157-metriseen rakennukseen mahtuu 40 000 ihmistä kerralla. Duomo di Milania alettiin rakentaa 1300-luvulla eikä se ole vieläkään valmis.

Osoite: Piazza del Duomo

Galleria Vittorio Emanuele

Galleria Vittorio Emanuele II

Vittorio Emanuele II ei ole mikä tahansa galleria. Se on Italian vanhin käytössä oleva kauppakeskus, arkadi-rakenteinen neljäkerroksinen rakennus Milanon ydinkeskustassa, joka valmistui vuonna 1867. Galleria on hyvin erikoinen sekä ulko- että sisäpuolelta; keskellä on kahdeksankulmainen lasikupoli, 47 metriä maanpinnan yläpuolella. Huomioi marmorilattia jossa on neljän kaupungin vaakunat: Torinon härkä, Firenzen lilja, Rooman susi ja Milanon risti.

Osoite: Piazza del Duomo

Sforzan linna

Sforzan linna rakennettiin 1500-luvulla 1400-lukulaisen linnoituksen jäänteistä. Sitä on paranneltu siitä asti ja entisöinti valmistui vuonna 1905. Linnaa ympäröi kaksi kaunista puutarhaa ja useat monumentit. Tänä päivänä useat kaupungin museoista ja taidekokoelmista ovat tässä linnassa, mukaan luettuna Michelangelon ja Leonardo da Vincin taidetta. Aukioloajat löydät linnan sivuilta

Osoite: Piazza Castello

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie on kuuluisa kirkko ja luostari Milanossa. Luostari vihittiin käyttöön vuonna 1469 ja tunnetaan ehkä parhaiten Leonardo da Vinchin maalauksesta ”Viimeinen ehtoollinen” sen pohjoisella seinällä, jonka hän maalasi vuosien 1495 ja 1497 välillä. Maalaus vie koko seinän ja on kooltaan 450 x 870 cm. Maalaus esittää Jeesuksen viimeistä ateriaa ja on lisätty UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Joka viidestoista minuutti ryhmä päästetään sisään katsomaan maalausta. 

Osoite: Piazza di Santa Maria delle Grazie