Lontoon kaupunginosat

Lontoon ihastuttavat kaupunginosat

Lontoon keskustan suositut nähtävyydet kuten Picadilly Circus, Oxford Street ja Trafalgar Square ovat upeita paikkoja ja usein olennainen osa lomaa Lontoossa, mutta kaupungista löytyy myös paljon muuta. Koe Lontoo uudella tavalla, ja tutustu sen mielenkiintoisiin kaupunginosiin!

Notting Hill

Notting Hill tuli tutuksi samannimisen elokuvan vuoksi 90-luvun loppupuolella. Huolimatta suurista yleisöjoukoista, Notting Hillissä on edelleen aito ja mukava tunnelma, ja sen voit tuntea erityisesti kauniilla Portobello Roadilla. Notting Hillistä löydät pastellinvärisiä taloja, pieniä kahviloita sekä putiikkeja. Perjantaisin ja lauantaisin paikalla järjestetään myös markkinat, Portobello Market, jolloin katu täyttyy erilaisista kojuista ja myymälöistä. Notting Hill on tunnettu myös taidegallerioistaan, karnivaaleistaan sekä hyvistä ravintoloistaan.

Näin pääset Notting Hilliin: Ota metro Notting Hill Gate -pysäkille. 

Chinatown

Lontoon Chinatown on eläväinen kortteli Sohossa. Chinatown alkaa Gerrard Street -nimiseltä kadulta. 1950-luvulla Chinatown alkoi laajentua nykyiseen muotoonsa. Monet kiinalaiset ravintolat avasivat ovensa, ja seuraavien vuosikymmenten aikana muutkin kaupat alkoivat levittäytyä alueella. Nykyään Chinatownin alueella on myös useita tunnettuja tapahtumia ja festivaaleja, ja esimerkiksi kiinalaista uutta vuotta juhlitaan juuri täällä. Chinatownissa on myös mukavia leipomoita, kiinalaisia ruokakauppoja ja mielenkiintoisia putiikkeja.

Näin pääset Lontoon Chinatowniin: Ota metro Leicester Squarelle tai Piccadilly Circukselle.

Chinatown Lontoossa

Camden Town

Lontoon pohjoispuolella sijaitsee eläväinen Camden Town. Camdenin alueella asuu ja työskentelee niin punkkareita, boheemeja taiteilijoita sekä ''tavallisia ihmisiä''. Camden on pullollaan baareja jotka ovat usein keskittyneet tietynlaiseen musiikkiin, sekä pieniä markkinakojuja ja erilaisia putiikkeja. Pääkadulla on kauppoja vieri vieressä, sekä esimerkiksi tatuointiliikkeitä, lävistyskauppoja ja paljon muuta. Camden Lock Market, joka on avoinna viikon jokaisena päivänä, on tunnettu erityisesti ruokakojujen tarjonnastaan. Camden on tunnettu myös suuresta vintage-putiikkien valikoimastaan, kuten esimerkiksi suuresta Stables Market -nimisestä putiikista.

Näin pääset Camden Towniin: Ota metro Camden Town Tubelle tai Chalk Farm Tubelle. 

Spitalfieldsin kaupunginosa Lontoossa

Spitalfields

Aivan Shoreditchin lähellä sijaitsee Spitalfieldsin alue. Spitalfields on kasvanut ja muuttunut huimasti viime vuosien aikana, ja tänä päivänä se on todella boheemi alue. Alueen tunnetuimmat nähtävyydet ovat Old Spitalfields Market sekä Brick Lane. Old Spitalfields Market on avoinna viikon jokaisena päivänä, ja markkinoilta löytyy erilaisia putiikkeja ja ravintoloita, sekä taidetta, vaatteita ja rihkamaa. 

Toisella puolella sijaitseva Brick Lane on pitkä katu, joka ulottuu Spitalfieldsistä Shoreditchiin asti. Kadun varrella on kaikkea mitä voit kuvitella – ravintoloita, markkinoita, tapahtumia ja pieniä gallerioita. Sunnuntaisin kadun varrella pidetään myös kirpputori, ja kaduilla kaikuu usein myös iloinen katumusiikki. Brick Lane on myös tunnettu katutaiteestaan, joka muuttuu jatkuvasti. 

Näin pääset Spitalfieldsille ja Brick Lanelle: Ota metro Liverpool Streetille ja kävele pieni matka.

Brixton

Brixton sijaitsee kauimpana keskustasta, ja siitä on tullut suorastaan Lontoon uusi kulttuurikeskus. Aivan kuten Camden, myös Brixton on suosittu musiikkikulttuurinsa takia. Brixton Market on avoinna joka päivä, ja markkinoilta voit ostaa esimerkiksi ruokaa maailman jokaisesta kolkasta, vinyylilevyjä ja käsitöitä. Brixtonissa on myös vilkasta yöelämää jos suunnitelmissa on tanssin täyteinen ilta ulkona. Kaupungissa sijaitsee myös O2 Academy music group, joka on yksi Iso-Britannian ikonisimmista live-musiikkiareenoista.

Näin pääset Brixtoniin: Ota metro Brixtonin asemalle.

Shoreditch

Shoreditch on vilkas naapurusto, josta on viime vuosien aikana tullut yksi Lontoon trendikkäimmistä alueista. Naapurustossa on mielenkiintoisia design-putiikkeja, katumuusikoita sekä katutaidetta, joka piristää vanhan teollisuusalueen rakennuksia. Columbia Roadin kadulla, jota reunustavat monet kahvilat ja pienet putiikit, sijaitsee myös Columbia Road Flower Market. Jos kaipaat ruokapaikkoja, on vain yksi oikea vaihtoehto – Broadway Market. Pienellä kadulla on paljon tarjottavaa, sillä lontoolaiset ovat myyneet ruokaa tällä kadulla jo yli sadan vuoden ajan, ja ravintolat ja kahvilat ovat täynnä elämää. Joka lauantai Broadway Marketilla järjestetään ruokamarkkinat, jolloin koko katu on täynnä erilaisia ruokakojuja. Meksikolaista, brittiläistä, intialaista...mitä ikinä mielesi tekeekin!

Näin pääset Shoreditchiin: Ota juna Shoreditch High Streetille tai metro Liverpool Street Tube Stationille ja kävele perille sieltä.

Brixton, Lontoo