London Eyen maisemia

London Eye

Valtava maailmanpyörä London Eye on yksi Lontoon suosituimpia nähtävyyksiä. Hyppää Thames –joen varrella sijaitsevan maailmanpyörän gondoliin ja ihastele näköaloja paraatipaikalta. Kirkkaalla säällä voit nähdä jopa 40 km päähän!

Tietoa London Eye:sta

Euroopan korkein maailmanpyörä, The London Eye, on 135 metriä korkea. Yksi kierros maailmanpyörässä kestää noin 30 minuuttia, ja jokaisessa 32 gondolissa on 25 asiakaspaikkaa. Gondoleissa on istumapaikkoja, mutta gondoleissa voi myös seistä ja kävellä. The London Eyessä voi päivän aikana käydä jopa 15 000 ihmistä, joten jonoihin on hyvä varautua.
 
The London Eye pystytettiin vuosituhannen vaihteen kunniaksi, ja ensimmäisinä vuosina sitä kutsuttiinkin usein Millenium Wheeliksi.  Maailmanpyörä vihittiin uudenvuodenaattona vuonna 1999, mutta sitä käytettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2000.
 
Maailmanpyörä sopii liikuntarajoitteisille sekä pyörätuolilla liikkuville.  Lastenvaunut tulee jättää vaunuparkkiin, mutta pienet rattaat voi ottaa mukaan kasaan taitettuina.

Liput ja aukioloajat

London Eyeen on olemassa erilaisia lippuja eri hintaluokissa. Voit esimerkiksi valita Fast Track -liput välttyäksesi jonoilta tai erilaisia joustavia lippuja riippuen siitä, mihin aikaan päivästä ja minä päivä haluat käydä maailmanpyörässä. Mitä enemmän joustovaraa lipussa on, sitä kalliimpi se on. Fast Track -lippu voi olla lisämaksun arvoinen, mikäli olet Lontoossa korkeasesongin aikaan, kuten heinä-elokuussa, koulupyhinä ja viikonloppuisin. Edullisemmin liput saat ostamalla ne etukäteen netistä, eikä sinun tarvitse seistä lippujonossa paikan päällä. Tutustu lipputyyppeihin ja -hintoihin paremmin täällä.
Voit myös ostaa erilaisia lippupaketteja, joilla pääset tutustumaan useampaan Lontoon nähtävyyteen tai aktiviteettiin. Mikäli haluat panostaa, voit varata esimerkiksi yksityisen gondolin, suklaan tai viininmaistelun tai romanttisen samppanjakierroksen.
 
Aukioloajat vaihtelevat vuodenajoittain, ja kesällä aukioloajat ovat pitemmät. Tarkempaa tietoa aukioloajoista löydät täältä.

London Eye yöllä

Sijainti ja kulkuyhteydet

London Eye sijaitsee South Bankissä Thamesin varrella, parlamenttitaloa ja Big Beniä vastapäätä. Lipputoimisto sijaitsee County Hallissa aivan London Aquariumin vieressä. South Bank on mukavaa aluetta kahviloineen ja ravintoloineen, täällä voit myös törmätä katusoittajiin ja -esiintyjiin.

Lähimmät metroasemat ovat Waterloo ja Westminster. The Embankment ja Charing Cross ovat myös kävelyetäisyydellä London Eyestä. Useat bussit pysähtyvät myös lähellä, kuten 211, 77 ja 381 sekä kiertoajelubussit ajavat yleensä London Eyen luona.  Vieressä olevalla laiturilla pysähtyy useita jokilaivoja.

Vinkkejä vierailuun

Maailmanpyörään mentäessä tehdään turvatarkastus. Kyytiin ei saa tuoda alkoholia, eläimiä (opaskoirat sallittu) eikä teräviä esineitä, kuten veitsiä ja saksia. Lipputoimistossa on wc:t. Mikäli olet ostanut liput ennakkoon, saavuthan paikalle hyvissä ajoin ennen varaamaasi aikaa. Standard -lipun ostaneiden tulee olla jonossa 30 min ennen varattua aikaa, Fast Track -liput ostaneille riittää 15 minuuttia. Rauhallisempina aikoina jonotusajat eivät ole yhtä pitkiä, vaan kyytiin pääsee heti kun maailmanpyörässä on tilaa.