Harry Potter Studio Tour Lontoossa

Harry Potterin Lontoo

Sukella Harry Potterin maailmaan ja vietä päivä Warner Bros studioilla! Rekvisiittojen, lavasteiden ja Harry Potter -elokuvien kuvauspaikkojen näkeminen paikan päällä on takuuvarmasti fantastinen kokemus koko perheelle. 

Harry Potter studiot – Lontoon must see

Koko J.K. Rowlingin fantasiamaailmasta on tullut osa brittiläistä kulttuuriperintöä. Voisi sanoa, että Harry Potterin maailma on jo yhtä luonnollinen osa Englantia kuin kello viiden tee, rehevät ruusutarhat ja Lontoon sumu.

Voit shoppailla Lontoon kokemuksia, kuten Madame Tussaudsin vahamuseon, musikaalien ja Harry Potter -maailman lippuja kätevästi jo kotisohvaltasi ennen matkaa. Voit valita erilaisista lippuvaihtoehdoista Harry Potter studioille, esimerkiksi paketin, johon kuuluu sisäänpääsy ja kuljetus usealta eri pysäkiltä studioille tai pelkät liput. Edullisemmin pääset, kun ostat liput ennakkoon ja otat shuttle-bussin Watford Junctionille, josta puolestaan pääsee kaksikerroksisella bussilla Leavesdeniin studioille. 

Voit hypätä lippupakettiin kuuluvaan, Harry Potter studioille suoraan ajavaan transfer-bussiin useilta eri pysäkeiltä, mutta huomioithan Lontoon liikenteen, matka saattaa kestää yli tunnin. Kuljettaja jakaa liput bussissa, ja aikaa perillä on n. kolme tuntia. Warned Brothers studio on kooltaan noin 50 000 neliötä ja avautui yleisölle vuonna 2012 ja on siitä lähtien lumonnut tuhansia Harry Potter faneja. Tutustu tarkemmin Warner Bros Studioihin täältä.

Laituri 9 ja 3/4

Hyppää mukaan Harry Potter -elokuvaan

Vuosina 2001-2011 kaikki kahdeksan Harry Potter elokuvaa aina Viisasten Kivestä Kuoleman Varjeluksiin on kuvattu tällä studiolla. Täällä Daniel Radcliffe (Harry), Rupert Grint (Ron) ja Emma Watson (Hermione) viettivät lapsuus- ja nuoruusvuotensa. Suurilla valkokankailla päähenkilöt toivottavat sinut tervetulleeksi studioille ennen kuin ovet avautuvat Tylypahkan suureen ruokailusaliin kelluvine kynttilöineen. Sali on keskeinen osa elokuvissa, täällä tapahtui niin tupiin jako kuin muut unohtumattomat kohtaukset, kuten se kun Ron sai vihaisen kirjeen äidiltään.

Studioilla tunnet todella hyppääväsi mukaan elokuviin. Näe Dumbleroden toimisto, makuusalit, juna-asema, kolmipäinen koira, kolmikikerroksinen Knight Bus ja kotitonttu Dobby – kaikki tunnetut hahmot, kohtauksien kuvauspaikat, asut ja puvut löytyvät studioilta. Studioilla on usein paljon ihmisiä, joten välillä voi joutua jonottamaan. Suurimmilla faneilla Harry Potter studioilla vierähtää päivä nopeasti, mutta kolme tuntiakin riittää vallan mainiosti. Hauskana yksityiskohtana lapset saavat Harry Potter -passin ja leiman jokaisesta kohteesta passiinsa, näin vierailusta jää hauska muisto!

Viistokuja

Kermakaljaa ja matkamuistoja

Näyttelyn ulko-osassa, josta löydät esimerkiksi Hagridin mökin ja Harryn Likusterintien kodin on kahvila, josta voi ostaa kirjoista tuttua alkoholitonta kermakaljaa, jota päähenkilöt nauttivat usein Tylyahon kylässä sijaitsevassa Kolmessa Luudanvarressa. Makea kermakalja on hauska kokemus kaiken ikäisille vierailijoille! Näyttelyn jälkeen ulkona on myös suuri matkamuistomyymälä, josta voit ostaa Harry Potter aiheisia muistoja vierailusta kotiin viemisiksi.

Kierros studioilla saa sinut näkemään maailman hetken aikaa nuoren Harry Potterin pyöreiden silmälasien läpi. Kierros päättyy yhtä hienosti kuin alkaakin – vaikuttavalla ei-niin-pienellä pienoismallilla Tylypahkan linnasta.

Vierailu Harry Potterin studioilla on varmasti vaivan arvoinen niillekin, jotka eivät kasvaneet Harry Potterin kanssa ja tunne tarinaa kuin omia taskujaan.  Valmistaudu vaikuttumaan ja tutustu studioihin itse, tätä kokemusta ei Lontoossa käydessä kannata jättää välistä!