Kuta kohdetiedot

Valuutta:

Indonesia rupia (IDR)

Sähkö:

220 V/ 230 V.

Ruoka ja juoma:

Kolmen ruokalajin illallinen noin 10 €/hlö. Olut maksaa noin 2 euroa.

Rannat:

Kutan ranta on noin 15 kilometriä pitkä ja 100 metriä leveä. Nousuvesivaihtelua. Rannalla voi olla myös suuria aaltoja, jolloin vesi on sameampaa.

Iltaelämä:

Useassa hotellissa on musiikkiviihdettä. Paras yöelämä löytyy Kutasta ja Legian Beachiltä.

Julkinen liikenne:

Paikallisbussit liikennöivät Balilla ilman aikatalua. Taksi on edullinen kulkuväline.

Aktiviteetit:

Sukellusta, snorklausta, surffausta sekä purjehdusta. Balilla on kolme 18-reikäistä golfkenttää sekä yksi 9-reikäinen kenttä. Useilla hotelleilla on tennis- ja squashkenttiä.

Hyvä tietää:

Nyepiä eli balilaista uutta vuotta vietetään 11. maaliskuuta 2024. Juhla tunnetaan myös nimellä Balinese Day of Silence. Nyepi on yleinen vapaapäivä ja hindujen vuoden kohokohta, jota juhlitaan ympäri saaren. Nyepin aikana paikalliset keskittyvät meditoimiseen ja itsetutkiskeluun. Nyepiä edeltävänä iltana saarella järjestetään paraateja ja erilaisia seremonioita. Balilaisen uuden vuoden aikana on kiellettyä uida meressä, eikä tällöin ole sallittua poistua hotellialueelta. Internet, paikallinen tv ja radio saattavat toimia rajoitetusti. 4 ja 5 tähden hotellien ravintolat ja baarit ovat avoinna normaalisti, kun taas 3 tähden hotelleissa aukioloajat saattavat olla lyhyempiä. Juhla alkaa torstaiaamulla klo 6.00 ja päättyy seuraavana aamuna klo 6.00.