Teneriffan nähtävyydet

Pyramideja – Teneriffalla? Lue lisää Teneriffan mystisestä puolesta, Güímarin huimista pyramideista, monista historiallisista kirkoista ja uskonnollisista monumenteista. 

Masca

Mascan kylä Teneriffan luoteisosassa on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka! Pienestä kylästä on tullut suosittu retkikohde matkailujoiden keskuudessa, eikä epäilystäkään miksi. Mascasta löytyy mahtavia kivimuodostelmia sekä vehreää luontoa ja kauniita maisemia.

Güímarin pyramidit

Güímarin kylästä Teneriffan itäpuolelta löytyy kuusikerroksisia pyramideja. Pitkään pyramidien ajateltiin olevan vanhojen rakennusten jäänteitä, jolloin osa niistä purettiin ja niiden osia käytettiin helppona rakennusmateriaalina. Norrmannen Thor Heyerdahl, joka tunnetaan Egyptin arkeologisista tutkimuksista, väitti kuitenkin että pyramideissa oli käytetty samaa rakennustekniikkaa kuin antiikin egyptissä. Mistä pyramidit ovat tulleet – se pysyy mysteerinä. Mystiset pyramidit ovat loistava retkikohde!

Nykyisin pyramidien lähellä oleva alue on muutettu kansantieteelliseksi puistoksi, josta löytyy esimerkiksi museo. Pyramidit ja museon löydät noin kolmen kilometrin päästä Reina Sofian lentokentästä.

Candelaria

Tämä kylä Teneriffan itäpuolella on saaren uskonnollinen keskus, ja se tunnetaan suojelupyhimyksestään, La Señora de la Candelariasta, ”Mustasta Madonnasta”. Elokuun 15. päivänä ihmiset tekevät pyhiinvaelluksen basilikalle, jossa hänen uskotaan olevan. 

Tacoronte

Tämä kaupunki Teneriffan pohjoispuolella on tunnettu viineistään, ja kaupungissa on myös kaksi kaunista kirkkoa, jotka ovat vierailemisen arvoisia. Toinen kirkoista, Iglesia de Santa Catalina, rakennettiin 1700-luvun loppupuolella. Toinen kirkoista, Cristo de los Dolores, on 1600-luvulta, ja siellä sijaitsee myös veistos nimeltä ''Kristus kärsimyksen tiellä''.

Los Realejos

Pienestä kylästä pohjois-Teneriffalta löydät saaren vanhimman kirkon, Iglesia de Santiago, joka on rakennettu vuonna 1498. Täällä viimeisetkin guanchernat joutuivat antautumaan espanjalaisille, ja heidät kastettiin kirkkoon.