Teneriffan parhaat rannat
- 8 parasta vinkkiämme!

Teneriffan parhaat rannat

Teneriffa on jäänyt hieman Gran Canarian lomasaaren syrjään. Teneriffa ei ole vain Kanariansaarten suurin ja vehrein saari, vaan se myös myös paratiisi aurinkoa ja rantoja rakastaville. Täällä voit uida ja nauttia Espanjan kauneimmista rannoista! Lue lisää ja tutustu suosikkeihimme, ja kokeile uutta rantaa tulevalla lomallasi. 

Playa de las Teresitas Playa de las Teresitas

1. Las Teresitas – Teneriffan vastaus Copacabanaan 

Saaren kauneimmalta rannalta löytyy aitoa kullanhohtoista hiekkaa, joka on lentänyt Saharasta asti. Symmetrisesti istutetut palmupuut huojuvat leudossa merituulessa, ja voit vain ihailla tätä maanpäällistä paratiisia. Ranta on saaren levein, ja sijaitsee lähellä saaren pääkaupunkia Santa Cruzia. Myös paikalliset viihtyvät täällä, ja se tekee rannalle erityisen tunnelman. Ranta on melko matala mutta aaltoisa, ja onkin hyvin suosittu lapsiperheiden keskuudessa. Ranta sijaitsee lähellä San Andrésin kalastajakylää, ja sieltä löydät monia hyviä kalaravintoloita. 

Kuinka päästä tänne? Las Teresitas sijaitsee noin 7 kilometriä Santa Cruzista pohjoiseen, seuraa rannikkoa tai hyppää bussiin numero 910 Santa Cruzin keskustasta.

2.Playa Jardin – Black Beauty ja huikeat aallot

Jos olet nähnyt kuvia saaren mustilta hiekkarannoilta, ne ovat luultavasti Playa Jardinista. Ranta sijaitsee Puerto de la Cruzissa, ja koostuu kaiken kaikkiaan kolmesta hiekkarannasta.Taustalla näkyy Teiden lumihuippuinen vuori, vuorten reunamilla kasvaa palmuja, banaaniplantaaseja ja värikkäitä kukkia. Playa Jardin on todellinen paratiisi! Aallot ovat ajoittain korkeita ja dramaattisia, joten kannattaa tarkkailla lippua joka kertoo uimamahdollisuudesta. 

Kuinka päästä tänne? Ranta sijaitsee Puerto de la Cruzin reunamalla, aivan Loro Parquen vieressä. Ota bussi numero 381 Avenue Colonilta Puerto de la Cruzin keskustasta. 

Playa de las Vistas Playa de las Vistas

3. Playa de las Vistas – lapsiperheiden unelmaranta

Kilometrin pituinen,  kullanhohtoinen Playa de Las Vistaksen ranta sijaitsee Los Cristianoksen ja Playa del las Americaksen välissä. Ranta on yksi saaren suosituimmista kirkkaine vesineen, ja sen hiekka on tullut suoraan Saharasta. Aallonmurtaja estää suuria aaltoja pääsemästä rantaan ja ranta on myös melko matala – todellinen lapsiperheiden paratiisi! Jos et halua vain oleskella rannalla, voit aina vuokrata jet ski:n tai kokeilla leijalautailua. Rannalta löydät aurinkotuoleja ja aurinkovarjoja vuokrattavaksi, ja rantakadun varrella on hyviä baareja, ravintoloita ja kahviloita. 

Kuinka päästä tänne? Ranta sijaitsee pitkän kävelykadun varrella Los Cristianoksen ja Playa de las Americaksen kaupunkien välissä. Los Cristianoksen kaupungista on matkaa noin 150 metriä – vain pieni kävelymatka ja olet perillä. 

4. Playa de Fañabe - vehreää luontoa ja ravintoloita

Playa de Fañabe sijaitsee Playa de las Americasin ja Los Cristianosin välissä. Rannalla on mukava tunnelma, ja kävelykadun varrella on useita ravintoloita ja baareja. Rannalta voit vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, ja kokeilla erilaisia vesiurheilulajeja. Tutustu hotelleihimme Playa de las Americasissa ja Los Cristianoksessa.

Kuinka päästä tänne? Playa de Fañabe sijaitsee Costa de Adejen pohjoispuolella, josta voit kävellä pitkin merenrantaa.

5. Playa de los Cristianos – matala ja lapsiystävällinen

Mukava, 350 metriä pitkä ranta ja tyyntä vettä. Täältä voit halutessasi vuokrata polkuveneitä. Rannan lähellä on myös leikkipaikka, ja rantapromenadilla on useita ravintoloita, kahviloita ja baareja. 

Kuinka päästä tänne? Ranta sijaitsee aivan Los Cristianoksen keskustan yhteydessä. 

6. Playa San Juan – yksi saaren 13 sinilippuisesta rannasta  

Yksi Teneriffan upeista mustahiekkaisista rannoista meren äärellä. Aallonmurtaja pitää huolen, etteivät suuret aallot pääse rantaan asti, joten voit huoleti nauttia rennosta rantapäivästä. Leikkipaikan ja ulkoilmaravintoloiden ansiosta voit viettää rannalla vaikka koko päivän. 

Kuinka päästä tänne? Aja noin 20 kilometriä Playa de las Americaksesta luoteeseen, kohti Los Gigantesta.

Ranta Kanariansaarilla

7. Playa del Médano – surffaajien ranta  

Tämä on teneriffalaisten oma suosikkiranta! Tuulinen ranta on oikea surffaaajien paratiisi, ja täällä pidetään myös vuosittaiset leijalautailun MM-kilpailut. Rannan toisessa päässä olevat kokeneemmat surffaajat, ja toisessa päässä aallot ovat hieman pienempiä, joten se sopii aloitteleville surffaajille ja lapsiperheille. Kaikki voivat nauttia kullanhohtoisesta rannasta ja majasteettisista näkymistä tulivuori Montaña Rojalle. 

Kuinka pääset tänne? Playa del Médano sijaitsee Teneriffan kaakkoisrannikolla, Granadilla de Abonassa. Pääset rannalle useimmista saaren paikoista paikallisbussilla. 

8. Playa de la Arena – rauhallista ja mukavaa

150 meteriä rauhallista rantaa ja mustaa laavahiekkaa – Playa de la Arenassa voit viettää ihania aurinkoisia rantapäiviä. Vesi syvenee melko nopeasti, mutta aallottomina päivinä lapsetkin voivat leikkiä rantaviivan tuntumassa. Rannan ympäristö on kaunista ja ilmapiiri on mukava.

Kuinka tänne pääsee? Ranta sijaitsee satamassaPuerto de Santiagon kylän lähellä, Teneriffan länsipuolella.