Tekemistä Puerto de la Cruzissa

Puerto de la Cruzissa ja Teneriffan pohjoisosissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Seikkaile Teiden tulivuorella tai lähde mukaan saarikierroksellemme. Nauti kasvitieteellisen puutarhan vehreydestä tai vieraile Santa Cruzissa. Täältä löydät parhaat vinkkimme Puerto de la Cruziin.

Lähde retkelle Teiden korkeuksiin

Teide - Espanjan korkein huippu

Jos lomailet Puerto de la Cruzissa, näet varmasti Teiden mahtavan ja usein lumen peittämän huipun. Teide, joka on Espanjan korkein huippu 3 718 metriä merenpinnan yläpuolella, on ehdoton välttämättömyys saarella lomaillessasi. Tulivuorta ympäröi kansallispuisto Parque Nacional de las Cañadas del Teide, ja sinne pääsee Orotavan laakson kauniin luonnon läpi. Helpoin tapa nousta Teidelle on osallistua opastetulle retkelle. 

Päiväretki Santa Cruziin

Puerto de la Cruzista pääset helposti myös muihin kaupunkeihin. Saaren pohjoisosassa sijaitsee Teneriffan pääkaupunki Santa Cruz, joka tarjoaa kaikkea ihanasta kaupunkielämästä ostosmahdollisuuksiin, ravintoloihin ja baareihin. Vieraile Auditorio de Tenerife -konserttisalissa, Kanariansaarten parlamentissa ja La Lagunan yliopistossa. Plaza de Candelarialla (Candelaria-aukio) voit tehdä hyviä ostoksia. 

Viikunapuut Puerto de la Cruzin kasvitieteellisessä puutarhassa

Kasvitieteellinen puutarha

Puerto de la Cruzin kasvitieteellisessä puutarhassa on yli 4 000 kasvilajia, ja se on yksi maailman vanhimmista ja tunnetuimmista kasvitieteellisistä puutarhoista. Puutarha perustettiin jo 1700-luvulla, ja silloin merenkulkuespanjalaisten oli tarkoitus tuoda kasveja eri puolilta maailmaa ja istuttaa ne tänne. Sen jälkeen kasvit oli tarkotus viedä mantereelle ja kuninkaan linnaan - jota ei kuitenkaan koskaan tapahtunut. Nyt puutarha on kuin hyvin hoidettu, tiheä viidakkometsä, jossa on paljon puita, palmuja, pensaita ja kasveja.

Keskustasta  kävelee kasvitieteelliseen puutarhaan noin 20-30 minuuttia.

La Esperanzan metsä

Toinen upea luontokokemus lähellä Puerto de la Cruzia on La Esperanzan metsä, joka löytyy matkalla Santa Cruziin. La Esperanzan vehreästä metsästä löytyy eukalyptuspuita, laakeripuita ja kanarian mäntyjä. Mitä korkeammalle menet, sitä alemmas lämpötila tippuu. Metsässä on myös samanniminen pieni kylä, josta löytyy viehättävä pieni aukio.

Näin löydät La Esperanzaan: Käänny Puerto de la Cruzin ja Santa Cruzin väliseltä moottoritieltä heti lentokentän ohituksen jälkeen.

Ostoksia Puerto de la Cruzissa

Tekisikö mielesi shoppailla? Puerto de la Cruzin lähellä on useita ostoskeskuksia. Lähin on Centro Comercial La Villa, joka sijaitsee Puerto de la Cruzin ja La Orotavan välissä. Kauppakeskus on kooltaan yli 40 000 neliömetriä ja siellä on lähes 100 liikettä.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Teneriffan lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Puerto de la Cruzin matkavinkit

Tutustu Puerto de la Cruzin matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit lomallesi!

Tutustu matkavinkkeihin

Teneriffa

  • Monipuolinen kohde
  • Upeita laavarantoja
  • Miellyttävä ympäristö ympäri vuoden
Tutustu Teneriffaan

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä