Paella

Loma täynnä makuelämyksiä

Matkusta Fuerteventuralle ja nauti ihanista gastronomisista kokemuksista. Älä jätä välistä valkosipulimarinoituja katkarapuja tai maukkaita papas-arrugadas perunoita. Lue vinkkimme saareen parhaisiin ruokapaikkoihin.

Tapaksia jokaiseen makuun

Tapas on suosittu espanjalainen ruoka. Vaihtoehtoja on monia, esimerkiksi gambas al ajillo (valkosipulimarinoituja katjarapuja), pimientos de padrón (pieniä vihreitä paprikoita paistettuna öljyssä ja suolassa), calamares (mustekala), queso de cabra (vuohenjuusto) samt tortillas (munakas). Yksinkertaista mutta hyvää!

Sinulle, joka rakastat hyvää ruokaa!

Jos kanarialaiset saisivat itse valita, he menisivät Villaverden kylään ja ravintola El Hornoon nauttimaan hyvästä ruoasta. Liharuoat ovat saaren parhaimmistoa! Täällä liha grillataan juuri omaan makuusi sopivaksi. Jos et tahdo lihaa, on tarjolla myös kalaruokia sekä päivän mereneläväkeittoa. Päästäksesi Villaverdeen aja noin 10 kilometria etelään FV-101 tieltä Corralejosta. Osoite: Carretera General 91, La Oliva. Puh.: +34-928 868 671.

Gambas al ajillo

Avenida Corralejossa

Correlejon turistiosasta löydät ravintola Avenidan, jossa voit nauttia aidosta kanarialaisesta ruoasta ja ihanasta ruokakulttuurista.  Osoite: Calle General Prim 11. Puh.: +34-928 867 145.

Leo's Jandíassa

Jandían rantapromenadilta löydät ravintola Leo'sin. Täällä voit nauttia mukavasta illallisesta ja kuunnella aaltojen ääniä. Auringon laskiessa horisonttiin on aika nostaa malja lomalle! Osoite: Avenida Mar 45, Jandía. Puh.: +34-928 540 724. 

Papas arrugadas

Pienet kanarialaiset perunat keitetään suolaisessa vedessä, ja nautitaan kuin tapas-annos. Ne tarjotaan usein yhdessä kalan kanssa. Parhaan makuelämyksen saa, kun perunoita syö mojo-kastikkeen kera, joka on tehty paprikasta ja maustettu valkosipulilla. 

Papas arrugadas ja mojo-kastiketta

Marabou Morro Jablessa

Tervetuloa rauhalliseen keitaaseen! Istu alas, nauti hyvästä ruoasta, rauhallisesta tunnelmasta ja vehreästä ympäristöstä. Osoite: CL Fuente de Hija 2, Esquinzo. Puh.: +34-928 544 098.

Hyviä tomaatteja

Fuerteventuralla kasvatetaan erinomaisia tomaatteja, jotka ovat parhaita ilman mitään ylimääräistä. Älä unohda maistaa huoneenlämpöistä tomaattisalaattia öljyllä ja valkosipulilla. Herkullista! 

El Congrejo Colorado Puerto del Rosariossa

Tämä ravintolahelmi sijaitsee piilossa kaupungin satamassa. Upeissa satamamaisemissa voit nauttia erinomaisesta illallisesta viinin kera, ja kuunnella aaltojen liplatusta. Osoite: Calle Juan Ramón 1, Puerto del Rosario. Puh.: +34-928 858 477.

Labrador Puerto del Rosariossa

Grilliruoan tuoksu tuo veden kielelle! Istu alas, nauti päivästä yhdessä paikallisten kanssa ja maista ravintolan erikoisuutta – karitsaa. Osoite: Casillas del Angel s/n, Puerto del Rosario. Puh.: +34-928 538 151.

Ravintola Fuerteventurassa

La Capitana

Ota hyvä asento ja nauti kanarialaisista kulinarismielämyksistä ja merinäköalasta! Hyvän aterian jälkeen voit kävellä pitkin El Cotillosin katuja ja ihastella pikkukaupungin tunnelmaa. Osoite: Calle del Muelle de los Pescadores. Puh: +34-928 538 731. 

El Central

El Central sijaitsee vanhassa satamassa El Cotillosissa. Nauti veden läheisyydestä ja monipuolisesta tapaksien ja pääruokien valikoimasta, joita voit tutkia pöydällä olevasta suuresta taulusta. Istumapaikkoja on vain ulkotiloissa, joten muista ottaa lämmintä vaatetta mukaan. Osoite: Calle del Muelle de Pescadores nr 4, El Cotillo. 

La Barraca Tarajalejossa

Nauti hyvästä ateriasta kuunnellen meren ääniä taustalla! Hyvää kotimaista ruokaa yhdistettynä kauniiseen merinäköalaan – täydellinen ilta on taattu! Osoite: Calle Trasera Isidro Diaz 1, Tarajalejo. Puh.: +34-928 161 089. 

O’fado

Fantastinen portugalilainen ravintola, josta löytyy herkkuja mantereelta. Ravintolan erikoisuutena on turska, joka on todellinen ruokailuelämys! Osoite: C.C Castillo Centre, Caleta de Fuste. Puh.: +34 928 163 369

Casa Santa Maria Betancuriassa

Hemmottele itseäsi kulinaristisella kokemuksella ravintolassa, jolle myönnettiin Michelin tähti neljänä vuotena peräkkäin, vuosina 2009-2012. Ravintolassa on tyylikäs sisustus, ja voit vain nauttia sen herkuista. Osoite: Plaza Santa Maria de Betancuria 1. Puh.: +34-928 878 282. Aukioloajat: 10.00-16.00.

Don Antonio Vega de Rio Palmassa

Pienessä Vega de Rio Palman kylässä kirkon läheisyydessä sijaitsee tämä ravintola. Täydellinen paikka illalliselle! Kylään pääset ajamalle noin 5km Betanquariasta etelään tielle FV-30. Osoite: Calle Tefilo Perrera. Puh.: +34-928 878 757.

Kanarialaista rommia

Sokeriruoko viihtyy hyvin Gran Canarian naapurisaaren hedelmällisessä maaperässä. Sokeriruokoa käytetään kanarialaisen Arehucas -rommin valmistamisessa. Rommeja löytyy monia erilaisia, mutta suosittelemme tummaa Arehucasta, johon on lisätty hunajaa. 

Da Nonna

Ravintola sijaitsee mukavalla rantapromenadilla Gran Tarajalissa. Täällä voit nauttia suuresta valikoimasta espanjalaisia herkkuja ja upeista maisemista. Ravintolasta löytyy myös laaja valikoima viinejä. 

Rommia

Tio Juan Juan Goparissa

Älä tuomitse kirjaa sen kannen perusteella – sama lause toimii Las Playitaksessa sijaitsevan Tio Juan -ravintolan kanssa. Huolimatta vaatimattomasta ulkonäöstään, ravintola on täydellinen paikka viettää iltaa paikallisten kanssa ja nauttia hyvästä ruoasta. Osoite: Juan Gopar 6, Tuineje. Puh.: +34-928 879 332. 

La Bahía La Paredissa

Vietä mukava ilta rakkaidesi kanssa katsoen auringonlaskua ja nauttien kala- tai mereneläväannoksista. Huikeat näköalat tekevät ravintolakokemuksesta todellisen elämyksen. Osoite: La Pared Pajara. Puh.: +34-928 549 030.

Paella

Las Playas Playitaksessa

Istu ihanaan ulkoilmaravintolaan pienen Las Playitaksen kalastajakylän rantapromenadilla. Kokeile jotain jännittävää päivän kalasaaliista ja nauti illasta rakkaidesi kanssa. Puh.: +34-928 870 367.

Cuevas de Ajuy 

Cuevas de Ajuysta länsirannikolta saat saaren parasta paellaa. Voit syödä ruoan rannalla, ja nauttia espanjalaisesta keittiöstä. Osoite: Calle Gallegada 2. Puh.: +34-928 161 720. 

Casa Luis Tiscamanitassa

Täältä et löydä ruokalistaa tai hinnastoa, mutta Luis kertoo mitä on saatavilla sinä päivänä! Yksi asia on varma – kukaan ei jää nälkäiseksi Luisin tapas-annosten jälkeen! Osoite: Calle Principal, Tiscamanita (intill Cuevas de Ajuy).