Fuerteventuran kaupungit ja kylät

Osallistu retkillemme tai vuokraa oma auto, ja lähde tutkimaan Fuerteventuran ihania kyliä ja kaupunkeja. Täältä löydät vinkkejä ja meidän suosikkejamme aurinkoiselle Fuerteventuralle! 

1. Betancuria

Tämä meksikolaistyylinen vanha pääkaupunki on todella ainutlaatuinen. Pienet pittoreskit talot, joita ympäröivät lukuisat värikkäät talot , kutsuvat tutkimaan Betancuriaksen kapeita katuja ja nauttimaan ilmapiiristä. Kylä sijaitsee saaren keskellä. Tänne päästäksesi voit hypätä paikallisbussiin numero 2, tai saapua paikalle omalla vuokra-autolla. 

2. La Oliva

Tämä idyllinen pikkukylä on toiminut niin sotilaskaupunkina kuin pääkaupunkinakin. Nykyään kylässä vallitsee rauha – kävele La Olivan kaduilla ja vain nauti tunnelmasta. Kylässä sijaitsee myös everstiluutnantin talo (Casa de los Coroneles), joka on yksi tunnetuimmista historiallisista rakennuksista koko Fuerteventuralla. 

3. El Cotillo

El Cotillo on viihtyisä pieni kalastajajykä Fuerteventuran länsirannikolla, joka rakennettiin pyhän Buen Viajen muistoksi. Kylässä on monia lapsiystävällisiä rantoja, ja auringonlaskut täällä ovat upeita! Vieraile myös tunnetussa Fortaleza del Tostónissa, joka rakennettiin 1700-luvulla merirosvojen suojaksi. 

4. Corralejo

Lähellä vanhaa kaupunginosaa, sataman tuntumassa, sijaitsee useita pieniä toreja ja ulkoilmaravintoloita. Shell -huoltoaseman takana Correlejon pääkadulla sijaitsee tori, jossa soitetaan usein iltaisin livemusiikkia, ja paikalle kerääntyy niin paikallisia kuin matkailijoitakin.

Pienellä torilla kylän ulkopuolella sijaitsee kellotorni, joka on vierailemisen arvoinen paikka. Mäen päällä pääset nauttimaan fantastisista maisemista kylän yli ja sen lähiympäristöön. Tornin löydät CC Campanariosta. 

5. Gran Tarajal

Rio Gran Tarajalin joen luona sijaitsee aito Gran Tarajal, joka on yksi Fuerteventuran suurimmista kaupungeista. Täältä löydät mukavia ravintoloita, baareja ja kahviloita, sekä hyvät ostosmahdollisuudet. Huomioithan, että useimmat Gran Tarajalin kaupoista sulkevat ovensa siestan ajaksi iltapäivisin. 

6. Lajares - surffareiden suosikkikylä

Lajares on surffareiden suosikki, jossa voit nauttia rennosta ilmapiiristä kylän monissa kahviloissa tai kierrellä mielenkiintoisissa surffikaupoissa. Kylä on myös hyvä aloituspaikka vaellusretkille. Kiipeä ensin tulivuorikraaterille ja vaella sen jälkeen takaisin rannikkoa pitkin Correlejoon. Lauantaisin Lajareksen kylässä järjestetään markkinat, joilla myydään erilaisia käsitöitä – täydellinen hetki ostaa tuliaiset ja matkamuistot kotiin!