Jandia

Fuerteventuran hienoimmat rannat

Millaisista rannoista pidät: lyhyistä vai pitkistä, eläväisistä vai rauhallisista? Mikä tahansa onkaan vastauksesi, Fuerteventurasta löydät upeita rantoja jokaiseen makuun! 

Playa de Sotavento

Playa de Sotavento on vaikuttavan leveä hiekkaranta Jandían niemimaan itärannikoIla, jossa järjestetään myös vuosittainen purjelautailun World Cup. Ranta sopii täydellisesti auringonottoon, uimiseen ja vesiurheiluun, ja kristallinkirkas vesi on täynnä omaa lajiaan harjoittelevia surffareita. 60 metriä leveältä rannalta löytyy paikka jokaiselle, ja laskuveden aikaan muodostuneet pienet järvet sopivat hyvin myös lasten leikkeihin. 

Gran Tarajal

Pitkällä, viihtyisällä rannalla nautit mukavasta ilmapiiristä, jalkapallosta, lentopallosta, leikkipaikasta ja pitkästä rantapromenadista, josta löytyy useita ravintoloita. Gran Tarajal on Fuerteventuran toisiksi suurin kaupunki, ja koska Playitas Resort on lähialueen ainoa hotelli, näet varmasti enemmän paikallisia kuin turisteja. 

Playa de Sotaveno

El Cotillo

El Cotillon ranta on todellinen helmi, jossa kannattaa käydä! Smaragdinvihreä vesi ja laguunimainen ranta tekevät El Cotillosta paikan, jota on vaikea olla rakastamatta. Kun nälkä iskee, voit käydä kalastajakylän fantastisissa ravintoloissa, jotka tarjoavat päivän tuoretta kalaa. El Cotillo sijaitsee Fuerteventuran luoteisrannikolla, noin 15 kilometrin päässä Correlejosta.

La Pared

Caleta de Fuste

Keskellä itärannikkoa sijaitsee Caleta de Fuste valkoisine hiekkarantoineen. Täällä voit viettää mukavan rantapäivän. Aivan rannan tuntumassa on monia ravintoloita, putiikkeja ja ostoskeskus. Täältä saat myös erinomaista jäätelöä! Rannalle pääset busseilla numero 3, 10 tai 16.

La Pared

Upea ranta länsirannikolla, joka on todellinen surffaajien paratiisi! La Pared suurine aaltoineen sopii täydellisesti erilaisille surffauslajeille. Suurelta rannalta löytyy varmasti tilaa jokaiselle. Rannalla viihdyt vaikka koko päivän, ja illalla voit nauttia upeasta auringonlaskusta – se on todella maaginen kokemus! Huomioithan, että aaltojen ja vedenalaisten virtausten vuoksi uiminen rannalla voi olla hankalaa. 

Playa Esmeralda

Jandín niemimaalla sijaitsevan Playa Esmeraldan on sanottu olevan maailman kymmenen kauneimman rannan joukossa. Täällä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin, ja rannalla vietät rentouttavan rantapäivän tai kaksi!  

Playa Blanca

Playa Blanca tarkoittaa valkoista rantaa, ja sitä se todella on! Ranta sijaitsee Puerto del Rosarion eteläpuolella, joten voit hyvin ajaa rannalle mukavan shoppailupäivän jälkeen! 

Playa de Cofete

Valkohiekkainen Playa de Cofeten ranta on erityisen suosittu surffareiden keskuudessa. Veden virtausten vuoksi se ei ole sopiva uimiseen. Ranta löytyy Jandían niemimaan lounaispuolelta. Tänne pääseminen ei ole helppoa, mutta todellakin sen arvoista. Vuokraa mönkijä Morro Jablesta ja aja alas kohti rantaa! 

Nudistirantoja

Nudistirannat ovat tavallisia Fuerteventuran saarella, joten älä ihmettele jos näet jonkun ilman uima-asua. Pelkkiä nudistirantoja ei ole, mutta yleisesti Las Dunasin ja Jandíanrannat ovat suosituimpia. 

Ranta Morro Jablessa