Tibidabo Barcelonassa

Tibidabo - Barcelonan korkein kohta

Jos nautit korkeista paikoista ja henkeäsalpaavista maisemista, sinun on koettava Tibidabo. Huipulle on matkaa 512 metriä, joka tekee Tibidabosta Barcelonan korkeimman kohdan. Perille päästyäsi sinua odottavat huvipuisto, kirkko ja ennennäkemättömät näköalat kaupungin ylitse. 

Tibidabon huvipuisto

Tibidabon huvipuisto on Espanjan vanhin, sillä se avattiin jo vuonna 1899. Täällä voit tuntea historian havinaa, sillä monet laitteista ovat olleet samalla paikalla 1900-luvun alusta asti. Nauti vauhdin huumasta vuoristoradassa, maailmanpyörässä ja karusellissa. Huvipuistoalue on jaettu kuuteen osaan, ja suurimpaan osaan tarvitset erillisen sisäänpääsylipun. Hinnaston löydät Tibidabon kotisivuilta. 

Tibidabon kirkko

Kirkko, joka sijaitsee Tibidabon huipulla, on nimeltään Sacrat Cor, joka tarkoittaa pyhää sydäntä. Kirkkoa alettiin rakentaa vuonna 1915, ja se valmistui vuonna 1951. Kirkon korkein torni on Jeesuksen patsas. 

Miten pääset Tibidaboon

Koska Tibidabo sijaitsee aivan Barcelonan keskellä, tänne on helppo löytää. Plaça Catalunyalta voit ottaa bussin numero T2A, joka lähtee 20 minuutin välein aamukymmenestä alkaen, ja kulkee iltamyöhään saakka. Tibidabo on linjan päätepysäkki. 

Toinen suosittu tapa päästä Tibidabon huipulle on heidän köysiratansa. Plaça Doctor Andreulta lähtevä köysirata on avoinna maaliskuusta joulukuuhun. Vuonna 1901 rakennettu köysirata on avoinna klo 11.00 lähtien, ja kulkee aina 15 minuutin välein, kunnes alue suljetaan. 

Tibidabon huvipuisto