Parc de la ciutadella

Parc de la Ciutadella

Keskellä Barcelonan keskustaa löydät vihreän keitaan nimeltä Parc de la Ciutadella – linnoituspuiston. 17 hehtaarin puistoon mahtuu upeita viher- ja vesialueita ja eläintarha. Puisto rakennettiin yhtä aikaa Barcelonan linnoituksen kanssa, josta sen nimikin on peräisin. 

Vuonna 1872 Josep Fonterè sai tehtäväkseen piirtää puiston, joka olisi hevosenkengän muotoinen, sillä Barcelonan oltiin ilmoitettu pitävän vuoden 1888 maailmannäyttely.  Puiston ulkonäkö on muuttunut vuosien saatossa, ja vain sen etelä- ja länsiosat ovat säilyneet samanlaisina.

Parc de la ciutadella

 

Voit kävellä pitkin puistoa ja ihastella sen upeita järvimaisemia. Voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta, mutta samaan aikaan olet silti aivan Barcelonan kaupungin sykkeessä. Halutessasi voit vuokrata soutuveneen, ja tutkia puistoa vedestä käsin. Puistossa on myös muutamia vanhoja, säilyneitä rakennuksia. Esimerkiksi Katalonian parlamenttirakennus, joka on rakennettu jo keskiajalla, sijaitsee puiston pohjoisosassa. Täällä voit osallistua pienelle virtuaalikierrokselle, ja vierailla myös rakennuksen lahjatavarakaupassa. 

Kesäkuukausina puistossa pidetään ilmaisia jazz-konsertteja, alkaen klo 22.00 illalla. Ota mukaasi piknik-kori ja nauti illasta! Illan hämärtyessä kannattaa käydä myös La Cascada -vesiputouksella, joka on kauniisti valaistu! 

Zoo Barcelona

Puiston eteläosasta löydät Zoo Barcelonan, joka avattiin yleisölle vuonna 1893. Ensimmäiset eläimet, jotka asuttivat eläintarhaa, tulivat yksityiseltä eläintenkerääjältä nimeltä Lluís Martí Codolar.

Zoo Barcelona on avoinna viikon jokaisena päivänä. Aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan. Eläintarhassa on kaikenlaisia eläimiä Komodonvaraaneista pieniin lintuihin. Kulttuurinnälkäisille eläintarhan sisältä löytyy myös kauniita taideteoksia, mm. 19 metriä pitkä valaan luuranko, joka löydettiin Prat de Llobregatin rannalta vuonna 1983.

Miten pääset tänne

Helpoin tapa tulla tänne on ottaa metrolinja 2 Arc de triomfin pysäkiltä.

Hinnat ja aukioloajat

Puistoon ei ole erillistä sisäänpääsymaksua. Parc de la Ciutadella on avoinna huhtikuusta lokakuuhun joka päivä 10.00-20.00. Marraskuussa ja maaliskuussa puisto suljetaan klo 19.00. Joulukuusta helmikuuhun puisto on avoinna klo 10.00-18.00.