La Boqueria

La Boqueria

La Boqueria, tai Mercat de Sant Josep de la Boqueria kuten jotkut sitä kutsuvat, on suuri markkinapaikka Barcelonan keskustassa, vain kivenheiton päässä ostoskaduista ja oopperatalolta. Täältä löydät Barcelonan tunnetuimmat markkinat, josta voit tehdä ihania, paikallisia hankintoja.

La Boqueria oli alunperin liikkuva marketti, ja se muutti paikkaansa La Ramblan varrella useasti, joka oli jo 1200-luvulla paikallisten tärkeä kulkureitti. Markkinapaikka vakiinnutti lopulta asemansa, ja sen suosio kasvoi nopeasti. Kun yhä useammat ihmiset löysivät La Boquerian, vuonna 1826 siitä tuli virallinen markkinapaikka. Vuonna 1840 La Boqueria muutti rakennukseen, jossa se on yhä tänäkin päivänä, vaikkakin sitä on remontoitu useaan otteeseen vuosien varrella. Myyjän ammatti La Boquerissa on usein perittyä. Monet tämän päivän kauppiaista ovat kolmannen tai neljännen sukupolven kauppiaita samasta perheestä. Koska La Boqueria on Barcelonan suosituin markkinapaikka, varaudu suureen ihmismäärään. Täältä löydät kaikkea hedelmistä pähkinöihin ja marjoihin, sekä kaikenlaisia lihatuotteita ja mereneläviä. Voit ostaa myös ihania tuoreita mehuja, jotka kustantavat vain muutaman euron. 

La Boqueria

Kolme vinkkiä ensikertalaisille:

  • Saavu paikalle nälkäisenä! Markkinahallin sisällä on monia pieniä ravintoloita, ja ruoka valmistetaan tilausten mukaan, joten se on takuulla tuoretta. 
  • Paikalle kannattaa saapua heti aamulla, ja ostaa kerralla koko päivän ruoat. Aamulla on suurempi todennäköisyys välttää suuret ihmisruuhkat. Täältä löydät takuuvarmasti täydelliset hedelmät rantapäivää virkistämään ja täytettä picnic-koriisi! 
  • Uskaltaudu menemään pidemmälle rakennuksen sisään. Hinnat saattavat olla markkinahallin takaosassa hieman edullisempia, ja kannattaa ehdottomasti tutustua markkinoiden kaikkiin osiin. 

Miten pääset tänne

Jos et ole jo valmiiksi La Ramblan lähettyvillä, ota metrolinja 3. Nouse pois Liceun asemalla ja kävele hiukan pidemmälle. Jos matkustat mielummin bussilla, pääset paikalle helposti busseilla numero 14, 59 ja 91.

Aukioloajat

La Boqueria on avoinna joka päivä klo 8.00 – 20.30.